HomeHL-WorldΈνας 16χρονος κατηγορείται για τον βιασμό 10χρονης

Ένας 16χρονος κατηγορείται για τον βιασμό 10χρονης

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πόλη της νότιας Αγγλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας έφηβος θα εμφανιστεί στο δικαστήριο κατηγορούμενος για τον βιασμό και την απόπειρα δολοφονίας ενός 10χρονου κοριτσιού.

Το αγόρι ηλικίας 16 ετών συνελήφθη αφού ένας πολίτης βρήκε το κορίτσι σε «άθλια» κατάσταση, μετά από μία «ακραία» και «αποτροπιαστική» επίθεση στο Exmouth της Βρετανίας, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κορίτσι «παραμένει υπό τη φροντίδα της οικογένειάς της και ιατρών» με την υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών. Μάλιστα οι αξιωματικοί προειδοποίησαν τους ντόπιους να μην κυκλοφορήσουν φήμες σχετικά με την επίθεση στα social media.

Όπως αναφέρει το BBC, εκπρόσωπος της αστυνομίας επεσήμανε: «Όποιος φέρεται να είναι θύμα σεξουαλικού εγκλήματος, αυτόματα καθίσταται δεδομένο ότι θα κερδίσει ανωνυμία για όλη του τη ζωή, ασχέτως της ηλικίας του και της έκβασης της επακόλουθης δίκης.

Μάλιστα και κάθε ύποπτος κάτω από την ηλικία των 18 ετών δεν επιτρέπεται από τον νόμο να δημοσιεύεται το όνομά του. Αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν μόνο για τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς αλλά και για το κοινό και αφορούν και σε δημοσιεύσεις στα social media.

Μια τέτοια ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί ως παρέμβαση σε μία εν εξελίξει έρευνα και σε ποινική δίκη και επομένως εκείνοι που δεν συμμορφώνονται μπορεί να κατηγορηθούν για ασέβεια προς το δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθούν ενώπιον δικαστή και να αποκτήσουν ποινικό μητρώο. Για αυτόν τον λόγο υπενθυμίζουμε στο κοινό ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην διατυπώνονται εικασίες σχετικά με την ταυτότητα του θύτη ή του θύματος».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση