HomeHL-CultureΣτο Ηράκλειο ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Μαρία Φαραντούρη

Στο Ηράκλειο ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Μαρία Φαραντούρη

Στην επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Μαρία Φαραντούρη θα ξεσηκωνόσουν το μουσικόφιλο κοινό του Ηρακλείου, στην συναυλία που διοργανώνει η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΕ και την ίδρυση των Συνδικάτων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος  συνεχίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τώρα και στην Περιφέρεια.

Πριν από 100 χρόνια, το 1918, με πρωτοβουλία της Φεντερασιόν Θεσσαλονίκης και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά συγκαλείται πανελλαδική συνδιάσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη δημιουργία εθνικού κέντρου.

Το πρώτο Πανελλαδικό Εργατικό Συνέδριο, άρχισε στις 21 Οκτωβρίου του 1918 στην Αθήνα και τελείωσε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Συμμετείχαν 44 σωματεία που εκπροσωπούσαν 60.000 οργανωμένους εργάτες.

Το Ιδρυτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος καθώς συνένωσε το συνδικαλισμένο προλεταριάτο της εποχής κάτω από ένα ανώτατο ηγετικό όργανο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στην προβλήτα του μικρού Κούλε,  την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Μαζί με τους 2 κορυφαίους τραγουδοποιούς, οι οποίοι αναμένεται να ερμηνεύσουν  τραγούδια που έχουν σχέση με τον κόσμο της εργασίας, τους αγώνες και τις απεργίες, θα είναι ο Δημήτρης Μυστακίδης, η Βιολέτα Ίκαρη, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο Στάθης Αννίνος, ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος, ο Βασίλης Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Ρέππας,  η Εύη Μαζή,  που μαζί με μια εξαιρετική ορχήστρα θα ξεσηκώσουν το Κρητικό κοινό.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, έχοντας λάβει την απαραίτητη άδεια από τον αρμόδιο Αντιδήμαχο, Χάρη Μαμουλάκη, θα προχωρήσει σε αναρτήσεις πανό στα σημεία που επιτρέπεται αυτή η δραστηριότητα και όχι ανεξέλεγκτα, έχοντας το αίσθημα της ευθύνης που θα πρέπει να έχουμε όλοι οι δημότες για την πόλης μας, αλλά και σεβασμό για το περιβάλλον.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση