HomeHL-SportsΙσόπαλοι σε γκολ και… δοκάρια ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Ισόπαλοι σε γκολ και… δοκάρια ΑΕΚ και Ολυμπιακός

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 1-1 σε ένα ντέρμπι με λίγες και… καλές φάσεις, αλλά και από ένα δοκάρι για τους μονομάχους! Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να «κλέψουν» το τρίποντο στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, αλλά ο Φετφατζίδης λάθεψε από καλή θέση, ύστερα από πάσα του Γκερέρο.

Οι δύο ομάδες μοιράζονται πλέον από 13 βαθμούς, με τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο να παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 16!

Απουσίες και τακτικό «ανακάτεμα»

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών απουσιών παρατάχθηκε με τους Κλωναρίδη, Γκάλο και Μπακασέτα ως τριάδα στη μεσαια γραμμή και τον Λιβάγια μοναδικό πρωθημένο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Γκιλιέρμε παρτενέρ του Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Ο Ποντένσε ξεκλίνησε να επιχειρεί από τα δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος από τα αριστερά, σε μια ασυνήθιστη τακτική από τον Πέδρο Μαρτίνς. Στην κορυφή ήταν ο Χασάν!

Μικρή υπεροχή της ΑΕΚ και από ένα δοκάρι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο ορεξάτη την αναμέτρηση και βρήκε χώρους για τους Κλωναρίδη και Γκάλο, οι οποίοι προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν τον Λιβάγια. Στο 14ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ, με τον Μάρκο Λιβάγια να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ανδρέα Γιαννιώτη να δείχνει θετικός και να κρατάει το μηδέν!

Στο 22ο λεπτό ο Μπακασέτας άγγιξε το γκολ δοκιμάζοντας να απειλήσει εκτός περιοχής για να στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη. Ήταν ένα από τα πολλά σουτ που επειχείρησαν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έξω από την περιοχή.

Το επόμενο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες και ο Ολυμπιακός είχε χρυσή ευκαιρία να σκοράρει στο 44ο λεπτό. Ο Φορτούνης αναζήτησε από τον άξονα τον Χασάν, ο οποίος από τα δεξιά πλάσαρε τον Μπάρκα, αλλά η μπάλα κατέληξε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας της ΑΕΚ.

Πλούσιο δεύτερο μέρος, απόλυτη ισορροπία

Στο 50ο λεπτό ο Κλωναρίδης αποχώρησε με προβλημα στη μέση για να πάρει τη θέση του ο Γιακουμάκης. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 58ο λεπτό με έναν εκπληκτικό τρόπο. Ο Ποντένσε από τα δεξιά τροφοδότησε τον Φορτούνη, ο οποίος εκτός περιοχής εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο και έστειλε την μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα!

Τα πράγματα συνεχίστηκαν άσχημα για την ΑΕΚ, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε να κάνει δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, αποσύρωντας τον Γαλανόπουλο, για να παρει τη θέση του ο Μοράν!

Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, και προσπάθησε να χτυπήσει με αντειθέσεις. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν κάποια σπουδαία στιγμή, ενώ στο 70ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Μπακασέτα στον Χασάν εντός περιοχής.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπολος τα «άκουσε» όπως αναμενόταν τη στιγμή της αλλαγής του, στο 74ο λεπτό, για να πάρει τη θέση του ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Η ομάδα του Μάρτινς είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 75ο λεπτό με τη διπλή ευκαιρία των Χασάν και Τσιμίκα, ενώ η ΑΕΚ «φώναξε» για χέρι του Ομάρ σε σουτ του Χουλτ εντός περιοχής στο 76’.

Ντεμπούτο με την ΑΕΚ έκανε ο Λούκας Μπογέ, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον βάζει στο ματς στο 77′ αντί του δραστήριου Μπακάκη.

Ο Μοράν ήταν αυτός που έχασε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία στο 80ο λεπτό. Ο Ισπανός βρήκε την μπάλα εκτός περιοχής και προσπάθησε με πλασέ να ισοφαρίσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα!

Ο Μάρτινς προχώρησε σε δύο αλλαγές στο τελευταίο δεκάλεπτο ρίχνοντας στη «φωτιά» του ντέρμπι τους Τουρέ και Γκερέρο, αντί των Φορτούνη (81′) και Χασάν (85′).

Η ΑΕΚ πίεσε και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 88ο λεπτό με τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά προ του Βούκοβιτς από την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπακασέτα να σκοράρει με το κεφάλι, κερδίζοντας κατά κράτος τον Γκιλιέρμε στον αέρα!

Η ΑΕΚ πίεσε για δεύτερο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία για το μπάζερ μπίτερ της σεζόν! Ο Ποντένσε έκανε απίθανη κούρσα από τα αριστερά, πάσαρε στον Γκερέρο και εκείνος μοίρασε για τον Φετφατζίδη, ο οποίος απέναντι από τον Μπάρκα απέτυχε να σημαδέψει την εστία!

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77′ Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (60′ Μοράν), Σιμόες, Κλωναρίδης (50′ Γιακουμάκης), Γκάλο, Μπακασέτας, Λιβάγια

Ολυμπιακός (Μάρτινς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε. Χριστοδουλόπουλος (74′ Φετφατζίδης), Φορτούνης (81′ Τουρέ), Ποντένσε, Χασάν (85′ Γκερέρο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση