HomeΚΡΗΤΗ«Πράσινο» φως για την στέγαση της πυροσβεστικής στον Άγιο Νικόλαο

«Πράσινο» φως για την στέγαση της πυροσβεστικής στον Άγιο Νικόλαο

Εγκρίθηκε η αγορά ακινήτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια άκρως σημαντική εξέλιξη, για το Δήμο Αγίου Νικολάου, αποτελεί η έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, αναφορικά με την αγορά κατάλληλου ακινήτου για την εξυπηρέτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και γενικότερα των Σωμάτων Ασφαλείας που ήδη από την δεκαετία του ΄80 παραμένει σε εκκρεμότητα στον δήμο.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός : » το αίτημα που επί σειρά ετών, απασχολούσε τον Δήμο, βρίσκει την λύση του και μάλιστα, μ΄ ένα εξαιρετικό τρόπο, αφού το οικόπεδο το οποίο αναμένεται ν΄αγοραστεί (10.474 τ.μ. ), είναι άρτια οικοδομήσιμο, με δυνατότητα κυκλοφοριακής σύνδεσης».

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στο συγκεκριμένο ακίνητο αναμένεται να φιλοξενηθεί η Πυροσβεστική και άλλα Σώματα Ασφαλείας προκειμένου να διαμορφωθεί ένας χώρος Διοικητηρίου  Περιφερειακής Ενότητας, ενώ ένας δεύτερος χώρος θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο, προκειμένου να φιλοξενηθεί το αμαξοστάσιο του – με την δημιουργία- κόμβου προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα ασφαλείας στους διερχόμενους.

Πρόκειται για μια δομή που -όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου – λείπει απο το δήμο – και ενδεχομένως θα δώσει επιπλέον την δυνατότητα να κινηθούμε, όπως εξήγησε στην λογική χώρου προμήθειας καυσίμων, ώστε να να επιτευχθεί οικονομία κλίμακος καθώς και να αντιμετωπιστεί η δυστοκία που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται με τους μειοδότες.

Αξίζει  να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση (860μ.) από τα όρια του σχεδίου πόλεως Αγίου Νικολάου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση