HomeHL-SportsΜέσω «Διαύγειας» η ΕΡΤ δίνει 1,8 εκατ. στη Β’ Εθνική

Μέσω «Διαύγειας» η ΕΡΤ δίνει 1,8 εκατ. στη Β’ Εθνική

Η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε το ποσό που θα καταβάλει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Football League - Τι επιδιώκει η δεύτερη κατηγορία, αλλά και γιατί είναι ήδη κερδισμένη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λύνεται σιγά, σιγά (έστω και με πρωτότυπο τρόπο) το παζλ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Β’ Εθνικής της σεζόν 2018-2019. Η κυβέρνηση μέσω της «Διαύγειας» ανακοίνωσε την απόφαση  του Δ.Σ. της ΕΡΤ να πάρει τις μεταδόσεις των αγώνων της FootballLeagueμε συνολικό κόστος 1,8 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο διαφημιστικός χρόνος.

Βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν πριν καν συμφωνήσουν η Ένωση Β’ Εθνικής και η κρατική τηλεόραση. Προφανώς, όμως, η κυβέρνηση έχει προαποφασίσει για το ποσό που θα καταβάλει ως αποζημίωση στη δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία.

Το ζητούμενο πλέον για  τη Football Leagueείναι από το ένα 1,8 εκατ. πόσα χρήματα θα λάβει ως μετρητά και πόσα θα είναι ο «αέρας» της ως διαφημιστικός χρόνος. Η προφορική τοποθέτηση από πλευράς ΕΡΤ στον πρόεδρο της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδα Λεουτσάκο ήταν πριν από λίγες μέρες ότι οι 900.000 ευρώ θα καταβληθούν μετρητοίς και το άλλο μισό θα αποτελέσουν τον διαφημιστικό χρόνο.

Η Football League επιθυμεί ασφαλώς ακόμα και όλο το 1,8 να το πάρει μετρητοίς ωστόσο ακόμα και αν στο… χέρι πάρει 900.000 όπως φαίνεται πως είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα είναι και πάλι σημαντικά κερδισμένη καθώς πέρσι είχε πάρει μετρητοίς 650.000 ευρώ (όπερ σημαίνει θετική διαφορά 250.000 ευρώ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προγράμματος «Διαύγεια»:

«Την απόκτηση των δικαιωμάτων από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ) της μετάδοσης από όλα τα μέσα της ΕΡΤ ΑΕ των αγώνων Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 και 2019 – 2020, των 11 ομάδων από τις 14 ομάδες που συμμετέχουν – με εξαίρεση τους εντός έδρας αγώνες των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, έναντι 2,2 εκ. € πλέον ΦΠΑ για κάθε σεζόν. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την ΕΡΤ ΑΕ.

– Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης από την Ένωση Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) των αγώνων του πρωταθλήματος Βόλεϊ, του League Cup και κάθε τουρνουά που διοργανώνεται από την ΕΣΑΠ, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, έναντι 500.000,00 € πλέον ΦΠΑ. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την ΕΡΤ ΑΕ.

– Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Football League από την εταιρία με την επωνυμία «Ραδιοτηλεοπτικές και δορυφορικές υπηρεσίες Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΑΕ» με δ.τ. «INA TV», για τις σεζόν 2018 – 2019 και 2019 – 2020, έναντι 1.800.000,00 € πλέον ΦΠΑ για κάθε σεζόν. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την εταιρία με την επωνυμία «Ραδιοτηλεοπτικές και δορυφορικές υπηρεσίες Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΑΕ» με δ.τ. «INA TV».

– Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) του πρωταθλήματος χειροσφαίρισης για τη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. 3 σεζόν 2018 – 2019, έναντι 75.000,00 € πλέον ΦΠΑ. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την ΕΡΤ ΑΕ.

– Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) του πρωταθλήματος πόλο για την σεζόν 2018 – 2019, έναντι 75.000,00 € πλέον ΦΠΑ. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την ΕΡΤ ΑΕ.

Εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να διαπραγματευθεί και να υπογράψει τους ειδικότερους όρους των συμβάσεων που θα καταρτιστούν με τους δικαιούχους (ενδεικτικά : η καταβολή του ανταλλάγματος σε μετρητά ή και σε διαφημιστικό χρόνο, η τοποθέτηση διαφημιστικού χρόνου εντός των αγώνων κλπ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο, επίσης, εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να υποβάλει στον αρμόδιο Υπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αίτημα για τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Μετόχου της εταιρίας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση απόκτησης δικαιωμάτων μετάδοσης των υπολοίπων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων καθώς και να αποστείλει αίτημα έγκρισης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. 2/2176/ΔΠΓΚ/9/1/2018 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί πολυετών υποχρεώσεων (κεφ.6.1.β) (ΑΔΑ:6ΞΗΘΗ-827).

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την τροποποίηση του όρου (4) του από 10-8-2018 προσυμφώνου που υπεγράφη μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και των επτά ΠΑΕ και αφορά στην υπογραφή των οριστικών συμβάσεων και της σύμβασης χορηγίας, θέτοντας την 31η Οκτωβρίου 2018 ως καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή αυτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση