HomeHL-SportsΈμεινε όρθιος (1-1) στην Τρίπολη ο ΠΑΟ – Διατήρησε το αήττητο με πέναλτι στις καθυστερήσεις

Έμεινε όρθιος (1-1) στην Τρίπολη ο ΠΑΟ – Διατήρησε το αήττητο με πέναλτι στις καθυστερήσεις

Αστέρας Τρίπολης- Παναθηναϊκός 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία ισοπαλία, που, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, του άφησε… γεύση νίκης, έφυγε το βράδυ του Σαββάτου από το «Θ. Κολοκοτρώνης» ο Παναθηναϊκός.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Μακέντα στις καθυστερήσεις αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της αγωνιστικής του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας έτσι να διατηρήσουν το αήττητό τους στη Super League.

Οι Αρκάδες, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κοντινή προβολή του Μανιά, ωστόσο από την «άσπρη βούλα» ο Ιταλός στράικερ, που βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο παιχνιδι, έσωσε τον βαθμό για το συγκρότημα του Δώνη.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στη φάση του πέναλτι ο Κυριακόπουλος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε από τον αγώνα.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και πίεσαν στο πρώτο 20λεπτο τους «πράσινους», χάνοντας ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καλτσάς, από λάθος του Μαυρομάτη, πλάσαρε χωρίς επιτυχία τον Διούδη ο οποίος απέκρουσε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Τόνσο δεν κατάφερε να την προωθήσει στα δίχτυα σε κενή εστία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανιάς σούταρε από πλάγια, αλλά και πάλι ήταν σε ετοιμότητα ο Διούδης.

Μετά το 25΄ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι, με την συμπαράσταση και των οπαδών του που ταξίδεψαν στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Έτσι στο 26ο λεπτό έχασε την πρώτη ευκαιρία του, όταν σουτ του Δώνη απέκρουσε ο Αθηνασιάδης, ενώ στο 36΄ μακρινό σουτ του Κουρμπέλη, η μπάλα έφυγε άουτ.

Ίδιο το σκηνικό του αγώνα και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας όμως αυτή τη φορά να παραβιάσουν την εστία του Διούδη.

Σκόρερ των Αρκάδων ο Μανιάς ο οποίος αφού έριξε την προειδοποιητική βολή στο 46′ ενά λεπτό αργότερα βρήκε δίχτυα, με κοντινό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του «τριφυλλιού».

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα για να φθάσει στην ισοφάριση και στο 53′ σουτ του Μακέντα απέκρουσε ο Αθανασιάδης σε κόρνερ, ενώ αμέσως μετά (54′) ο Δώνης δεν βρήκε από κοντά την μπάλα στη σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Ο Αστέρας απάντησε στο 64΄ ο Καλτσάς βγήκε μόνος προ του Διούδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναικού τον έκοψε, ενώ στη συνέχεια της φάσης σουτ του Τόνσο κόντραρε σε αμυντικό κι έφυγε κόρνερ.

Ο Αστέρας έβγαινε συχνά με αξιώσεις στην αντεπίθεση, ενώ παράλληλα είχε κλείσει καλά την αμυντική του γραμμή, την οποία ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να διασπάσει.

Ό,τι όμως δεν κατάφερε μέχρι τότε η ομάδα του Δώνη το πέτυχε στο τέλος, αφού μάλιστα είχε δοκάρι στο 89′ σε κεφαλιά του Καμπετσή.

Πιο συγκεκριμένα σε γέμισμα στην περιοχή του Αστέρα, ο Κυριακόπουλος ανέτρεψε τον Χατζηγιοβάνη και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη τον παίκτη της ομάδας της Τρίπολης.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μακέντα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων κι έγραψε το τελικό 1-1, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τους περίπου 3.500 φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Κίτρινες: Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Τόνσο / Ινσούα, Τζανδάρης

Κόκκινες: Κυριακόπουλος (2η κίτρινη)

Γκολ: 47′ Μανιάς (Αστέρας), 90+1′ πεν. Μακέντα (Παναθηναϊκός)
 
Κίτρινες: Κυριακόπουλος (Αστέρας), Ινσούα (Παναθηναϊκός), Βαλιέντε (Αστέρας)
 

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (40′ λ.τ. Βαλιέντε), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (78′ Μπελόκ), Τσιλιανίδης, Μανιάς

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας (58′ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος (24′ λ.τ. Μπουζούκης), Δώνης (77′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.
Διαφήμιση
Διαφήμιση