HomeHL-SportsΔεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Πανιώνιο, 1-0 τον Άρη

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Πανιώνιο, 1-0 τον Άρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο Πανιώνιος αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον Άρη, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» του στο πρωτάθλημα της Super League.
Πιο συγκεκριμένα ο «ιστορικός» επιβλήθηκε 1-0 των «κιτρινόμαυρων» το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, για την 6η αγωνιστική, καταφέρνοντας έτσι να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το σημείωσε ο Ντομίνγκες στο 41΄. Στην αντίπερα όχθη αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πάντως έχουν 12 βαθμούς στο ενεργητικό τους και παραμένουν κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος δημιούργησε τρεις καλές φάσεις και στη μία από αυτές σκόραρε σε αντίθεση με τον Άρη που δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός.
Μόλις στο 2′ ο Μασούρας βρήκε στην περιοχή τον Σπιριντόνοβιτς, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ, ενώ στο 14΄ και πάλι ο ίδιος παίκτης έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουέστα.
Στο 41ο λεπτό πάντως η εστία του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων παραβιάστηκε τελικά, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα διχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε πιο δυνατά κι έγινε περισσότερο επιθετικός, ενώ ο Πανιώνιος έδωσε χώρο στο γήπεδο για να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.
Στο 58΄ οι δύο ομάδες δημιούργησαν από μία καλή ευκαιρία, αφού πρώτα ο Ντουρμισάι για τους γηπεδούχους έκανε το σουτ πάνω από την εστία του Κουέστα και αμέσως μετά ο Γιουνές για λογαριασμό των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα με σουτ επίσης άουτ.
Ο Άρης πίεσε για να ισοφαρίσει και στο 68΄ κεφαλιά του Γιουνές από κόρνερ του Ματίγια, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα σε εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κότνικ, χωρίς να καταφέρει κάποιος επιθετικός να τη στείλει στα δίχτυα.
Η ομάδα του Ερέρα συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-1, όταν μόνος μέσα στην περιοχή απέναντι στον Κότνικ, ο Ματέο Γκαρσία αιφνιδιάστηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.
 
Κίτρινες: Μασούρας, Κεϊτά, Κούρντι, Μανθάτης / Ματίγια

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): 
Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεΐτά, Τσιλούλης (83΄) Σταυρόπουλο, Κόρμπος (87΄ Οικονομίδης), Σπιριντόνοβιτς (75΄ Μανθάτης), Μασούρας, Ντουρμισάι.
Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης (56΄ Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντες, Ματίγια (78΄ Μαρτίνες), Σιώπης, Μπάσα (46΄ Σόουζα), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.
Διαφήμιση
Διαφήμιση