HomeΕΛΛΑΔΑΗ αστάθεια στην οικονομία και το μήνυμα Μητσοτάκη στους «αντάρτες»

Η αστάθεια στην οικονομία και το μήνυμα Μητσοτάκη στους «αντάρτες»

Οι κίνδυνοι για την οικονομία πολλαπλασιάζονται, εκτιμούν στη ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε περίοδο μεγάλης αστάθειας μπαίνει όλη η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την Ιταλία, όπως ανέφεραν πηγές του Eurogroup, να είναι αντιμέτωπη ακόμη και με κούρεμα καταθέσεων και τα Δυτικά Βαλκάνια (Σκόπια, Κόσσοβο, Σερβία) να βρίσκονται σε αναβρασμό.

Την ίδια ώρα, όπως τόνιζαν από την οδό Πειραιώς, η Ελλάδα  βρίσκεται εκτός αγορών και οι κίνδυνοι για την οικονομία, από το τραπεζικό σύστημα μέχρι τη ΔΕΗ, πολλαπλασιάζονται. «Κάθε μέρα που περνά η αναπτυξιακή της προοπτική υπονομεύεται» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τραπεζικό κραχ της περασμένης εβδομάδας, έδειξε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητούσε λύση, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αφού πρώτα πήραν μια πικρή γεύση από τις αγορές, να επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση μελετά το σενάριο APS (Asset Protect Scheme). Μιας εταιρίας ειδικού σκοπού δηλαδή, για κάθε τράπεζα, όπου θα «ρίχνουν» τα κόκκινα δάνεια που δεν βρίσκουν funds για αγοραστή. Στη ΝΔ ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς το ρίσκο το αναλαμβάνει το δημόσιο, ενώ θα αντληθούν κεφάλαια από το «μαξιλαράκι ασφαλείας» των €30 δισ. που προοριζόταν για την έξοδο στις αγορές.

«Αυτή η παρατεταμένη αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» λένε από τη ΝΔ. «Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές» είναι το μήνυμα που στέλνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα συνεχίσει εντατικά τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα, με επόμενους σταθμούς αυτή τη Δευτέρα, την Άρτα και την Πρέβεζα. Ταυτόχρονα, στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν από την οδό Πειραιώς, τα χρίσματα για τις 13 μεγάλες Περιφέρειες της χώρας, αλλά και για κάποιους από τους μεγάλους Δήμους.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι για δημαρχιακούς θώκους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συνάψει συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο με πρόσωπα από το ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να διεμβολίσει τις υποψηφιότητες της ΝΔ, έχουν σηκώσει αντάρτικο και αναλώνονται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα, όχι μόνο βάζουν μπροστά το προσωπικό συμφέρον, αλλά στοχεύουν και να ζητήσουν ανταλλάγματα από την οδό Πειραιώς, για να αποσυρθούν  από την κούρσα, ακόμη και αν δεν σκόπευαν ποτέ πραγματικά να είναι υποψήφιοι.

Οι περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος για το λόγο αυτό έστειλε την Τρίτη από τη Σάμο, είναι ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα. Σε σύναξη κομματικών στελεχών στο Βαθύ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, πως «τον μεγάλο αγώνα από τώρα και μέχρι τις εκλογές θα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Προέχει η ενότητα του κόμματος και ο μεγάλος εθνικός στόχος. Ας αφήσουμε τις αντιδικίες. Είναι αυτές που έχουν διώξει πολλούς από το κόμμα μας και σήμερα είναι αποστασιοποιημένοι και δεν συμμετέχουν στα κοινά».

Newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση