Καριέρα στο εμπόριο… χασίς κάνει ο 17χρονος πλέον γιος του «βαρόνου» της κοκαΐνης που συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν πάνω από 900 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άνδρες της αστυνομίας σταμάτησαν χθες για έναν τυπικό έλεγχο τον 17χρονο άνδρα σε δρόμο του Ηρακλείου και μέσα στην τσάντα του βρήκαν την ποσότητα των ναρκωτικών.

Πλέον ο ανήλικος αναμένεται να βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με την δικαιοσύνης.

img-0a842f77ddd9edc5189471fea5755107-v

Ποιος είναι ο 17χρονος

Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε θορυβήσει όλο το πανελλήνιο όταν τον Σεπτέμβριο του 2016 οι αρχές εξάρθρωσαν ένα κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης στην Κρήτη.

Πρωταγωνιστές ήταν τα μέλη μίας οικογένειας στο Ηράκλειο με τον 45χρονο πατέρα να έχει τον ρόλο του «ενορχηστρωτή» ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν η σύζυγός του, ο πατέρας του αλλά και ο 15χρονος τότε γιος του.

Οι αρχές, τότε, είχαν βρει κρυμμένα στο χωράφι της οικογένειας πάνω από τρία κιλά κοκαΐνης τα οποία ο 45χρονος έφερνε από την Ολλανδία και τα πωλούσε σε vip πελάτες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο ρόλος του 15χρονου, τότε, γιου της οικογένειας ήταν σημαντικός καθώς λειτουργούσε ως «προπομπός» κάθε φορά που πήγαιναν για να πουλήσουν την κοκαΐνη.

Εκείνος προπορευόταν με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, αν και φυσικά δε διέθετε άδεια οδήγησης, τσεκάροντας μήπως και στο δρόμο συναντήσουν μπλόκο της αστυνομίας. Πίσω του ακριβώς ακολουθούσε ο πατέρας ή μητέρα “φορτωμένοι”.

Σε περίπτωση που στο δρόμο τους τύχαιναν αστυνομικοί και σταματούσαν τον 15χρονο, το δεύτερο όχημα είτε θα περνούσε χαλαρά από εκείνους είτε θα άλλαζε δρόμο και θα εξαφανιζόταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το δικαστήριο καταδίκασε τον πατέρα σε ισόβια κάθειρξη, την μητέρα σε 18 χρόνια ποινή φυλάκισης ενώ αθώωσε τον 15χρονο τότε γιο της οικογενείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση