HomeHL-9Πώς δρούσε το κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων

Πώς δρούσε το κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων

Στον εισαγγελέα ο… αρχηγός της 10μελής σπείρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας φαίνεται ότι είχε στηθεί στο Ηράκλειο με πρωταγωνιστή έναν 50χρονο Κρητικό ο οποίος βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πολύμηνη έρευνα των αρχών που έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος και προχώρησαν σε δύο συλλήψεις, μία στην Αθήνα και μία στο Ηράκλειο.

Στην Αθήνα συνελήφθη ο 50χρονος Κρητικός και σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος ένας 62χρονος.

Ο 62χρονος έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα που του άσκησε ποινικές διώξεις και αναμένεται να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη ενώ σήμερα έφτασε στην Κρήτη ο 50χρονος ο οποίος και θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

arxaia-3

«Αρχηγός» ο 50χρονος Κρητικός

Το κύκλωμα, το οποίο δρούσε από τον περασμένο Ιούλιο, περιλαμβάνει δέκα συνολικά μέλη που πραγματοποιούσαν λαθρανασκαφές, έβρισκαν αρχαία και τα πωλούσαν σε διάφορους αγοραστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, «αρχηγός» του κυκλώματος φαίνεται πως ήταν ο 50χρονος ο οποίος είναι γεωλόγος ενώ είχε και γνώσεις αρχαιολογίας. Εκείνος έβρισκε τα μέρη όπου βρίσκονταν αρχαία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου και στη συνέχεια ειδοποιούσε τους υπόλοιπους για να κάνουν τις λαθρανασκαφές.

Όσοι ήταν… διαθέσιμοι εκείνη την περίοδο πήγαιναν με τα κατάλληλα εργαλεία, έβρισκαν τα αρχαία και στη συνέχεια ενημέρωναν τον 50χρονο για τα ευρήματά τους.

Κάποια από τα αρχαία πωλούνταν στην Κρήτη ενώ κάποια άλλα έφευγαν για την… Αθήνα και τα παραλάμβανε ο 50χρονος ο οποίος προχωρούσε στην εύρεση πελατών.

arxaia-2

Έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα μέλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα μέλη του κυκλώματος. Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, στο κύκλωμα εμπλέκονται οκτώ ακόμα άτομα εκ των οποίων οι επτά είναι Κρητικοί ηλικίας από 24 έως 62 χρόνων.

Οι αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφίες για κάθε ένα μέλος και τις έχουν παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

arxaia-1

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση