HomeHL-GreeceΚυβερνητικός εκπρόσωπος ΠΓΔΜ: Ζάεφ – Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ΠΓΔΜ: Ζάεφ – Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση

Σε καφέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ειδικότερα, σε ερώτηση του πρακτορείου ΙΒΝΑ για το αν η συνάντηση της ευρωβουλευτού και εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων ήταν τυχαία ή προσχεδιασμένη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γείτονος απέφυγε να απαντήσει και δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμιά επίσημη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

«Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με την κυρία Σπυράκη ή άλλο μέλος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ο πρωθυπουργός και η κυρία Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε και με αρκετούς ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μποζνακόφσκι επιβεβαίωσε πλήρως την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, είχε δηλώσει, έπειτα από δημοσίευμα της γερμανικής FAZ για δύο συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων: «Επρόκειτο για μια δημόσια συνάντηση. Πήγα να πάρω καφέ δίπλα στο συμβούλιο στις Βρυξέλλες και βρεθήκαμε με τον κ. Ζάεφ. Στην άλλη συνάντηση η ημερομηνία που αναφέρουν είναι 19 Μαΐου, Σάββατο, που εγώ ήμουν στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Μιλήσαμε για τέσσερα-πέντε λεπτά. Με ρώτησε ποια στάση θα κρατήσουμε, του είπα ότι έχουμε πληροφορίες από τον Τύπο και από την εικόνα που διαμορφώνουμε, θα καταψηφίσουμε το συμβιβασμό που προτείνει ο κ. Τσίπρας. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με μια λέξη «λυπάμαι» εκ μέρους του Ζάεφ. Έγινε σε δημόσια θέα η συνάντηση με τον κ Ζάεφ. Ήταν τόσο ξεκάθαρη η θέση μας, που πήγε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια και είπε ότι με τον Τσίπρα θα έχουμε συμφωνία, τελεία».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση