HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος τα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα

Επί… τάπητος τα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα

Συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων με τον Σωκράτη Βαρδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου σύμφωνα με το Άρθρο 82 του ν. 4483/17 καθώς και η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα νέων ειδικοτήτων, αποτέλεσαν τα κυριότερα θέματα της συνάντησης των εκπροσώπων του συλλόγου καθαριότητας εργαζομένων και εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου, με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν στον κ. Σωκράτη Βαρδάκη το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πρόσληψης 223 ατόμων πανελλαδικά, οι οποίοι σύμφωνα με άρθρο 82 του ν. 4483/2017, έχουν ενταχθεί σε προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. και μπορούν να καλύπτουν οργανικές θέσεις σε Ο.Τ.Α Α’ βαθμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχουν παρουσιαστεί κάποια εμπόδια με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη των εργαζομένων.

Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν να μην υπάρξει καμία περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων εφόσον υπαχθούν στα Β.Α.Ε. και νέες ειδικότητες.

Από την πλευρά του ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες και θα υπογραφούν από τους αρμόδιους Υπουργούς οι αποφάσεις για τον διορισμό των εργαζομένων που υπάγονται στο άρθρο 82 του ν. 4483/17. Επιπλέον, διαβεβαίωσε τους εργαζομένους στην καθαριότητα, ότι θα υπάρξει διεύρυνση ώστε να υπαχθούν και νέες ειδικότητες στα Β.Α.Ε. με ταυτόχρονη αύξηση των κονδυλίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση