HomeΚΟΣΜΟΣΣτην Κίνα για επενδύσεις στρέφεται η Ιταλία

Στην Κίνα για επενδύσεις στρέφεται η Ιταλία

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συνεργασία της με την Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει η ιταλική κυβέρνηση, κάνοντας επί της ουσίας «στροφή» από την πολιτική που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ιταλίας, Michele Geraci, η Ρώμη και το Πεκίνο εργάζονται πάνω σε ένα μνημόνιο συνεργασίας για την προσέλκυση περισσότερων κινεζικών επενδύσεων σε τομείς όπως οι σιδηρόδρομοι, τα αεροδρόμια, το διάστημα και ο πολιτισμός, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος».

Το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους, μπορεί να συμπεριλαμβάνει και την Alitalia.

«Είμαστε πολύ διαφορετικοί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα της Κίνας», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το Bloomberg. «Προσπαθούμε να μην αγνοήσουμε την Κίνα, όπως έγινε στο παρελθόν», ανέφερε.

«Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορεί η Ιταλία να είναι ο ηγετικός εταίρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην πρωτοβουλία »Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος»», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η στάση της χώρας του θα ενδιαφέρει την Κίνα. «Η θέση της Ιταλίας στη Μεσόγειο είναι αρκετά σημαντική, η Κίνα ενδιαφέρεται να έχει μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα ως εταίρο», συμπλήρωσε.

zougla.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση