HomeHL-WorldΈνα 8χρονο κορίτσι βρήκε αρχαίο σπαθί σε λίμνη της Σουηδίας

Ένα 8χρονο κορίτσι βρήκε αρχαίο σπαθί σε λίμνη της Σουηδίας

Χρονολογείται στην εποχή πριν τους Βίκινγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα 8χρονο κορίτσι ανακάλυψε σε σουηδική λίμνη ένα ξίφος που χρονολογείται στην εποχή πριν τους Βίκινγκ, γεγονός που φαίνεται να εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι την ονόμασαν «Βασίλισσα της Σουηδίας».

Η Saga Vanecek, όπως είναι το κανονικό όνομα του κοριτσιού, ανακάλυψε το αρχαίο όπλο ενώ έπαιζε στη λίμνη Vidostern, το καλοκαίρι, καθώς η οικογένειά της παραθέριζε στην περιοχή.

Παρότι αρχικές αναφορές ήθελαν το ξίφος να είναι ηλικίας τουλάχιστον 1.000 ετών, ειδικοί τοπικού μουσείου δήλωσε στο σουηδικό site The Local ότι χρονολογείται στον 5ο ή 6ο αιώνα μ.Χ., περίοδο πριν τους Βίκινγκ.

«Ήμουν στο νερό, πετώντας ξύλα και πέτρες και άλλα πράγματα για να δω πόσο μακριά φτάνουν και μετά βρήκα κάποιου είδους ραβδιού. Το σήκωσα και ετοιμαζόμουν να το πετάξω πίσω στο νερό, όμως είχε μία λαβή και είδα ότι ήταν λίγο αιχμηρό στην άκρη και όλο μέσα στη σκουριά. Το σήκωσα στον αέρα και είπα «Μπαμπά, βρήκα ένα ξίφος!» Όταν είδε ότι ήταν στραβωμένο και σκουριασμένο, ήρθε τρέχοντας και το πήρε», περιέγραψε το νεαρό κορίτσι, μιλώντας στο ίδιο Μέσο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κάτοικοι της περιοχής ενθουσιάστηκαν με την ανακάλυψη, ανακηρύσσοντας το κορίτσι «Βασίλισσα της Σουηδίας», εμπνεόμενοι προφανώς από τον θρυλικό Βασιλιά Αρθούρο που κατόρθωσε να κυβερνήσει αφότου έβγαλε το διάσημο σπαθί Εξκάλιμπερ από τον βράχο και πριν πεθάνει το πέταξε στη λίμνη όπου εμφανίστηκε η Κυρά της λίμνης.

Το σπαθί φυλάσσεται τώρα στο μουσείο της περιοχής με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση.

zougla.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση