HomeHL-Culture«Το μπαράκι με τα θαύματα» του Μάριου Λεβέντη

«Το μπαράκι με τα θαύματα» του Μάριου Λεβέντη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απόψε θα βλέπαμε πως συμβαίνει να μη πέφτει καρφίτσα, πως το καίνε επιτέλους αυτό το πελεκούδι! Εμείς με τα λευκά μας πουκάμισα, οι κυρίες  μας με τα φορεματάκια τους. Εμείς με ρολόι στο χέρι κι εκείνες με το κραγιόν μιας πολλά υποσχόμενης εξόδου.

Τελευταία στιγμή το μάθαμε. Το μπαράκι με θαύματα, άλλαξε χέρια. Πάει, τέλειωσε. Τώρα θα διαπραγματεύονται και τις αναμνήσεις μας.

Όπως ήμασταν ακριβώς, κάναμε στροφή 180 μοιρών και γυρίσαμε στο σαλόνι μας. Βγάλαμε τα ρούχα της «παράστασης», πιάσαμε τη θέση μας και το τηλεκοντρόλ. Όλη μέρα κολόνιες μάρκας και περιποιήσεις, για να ‘μαστε σικάτοι στο δελτίο των 20:00.

Ένα δελτίο κατακόκκινο από το αίμα της παρακμής, φουρνιστό, γεμάτο ζεστές υποσχέσεις. Και χορτάσαμε. Και νυστάξαμε.

Δεν μας πείθει ούτε ένα ξενύχτι πια. Ούτε μας πολιορκεί κάποια φαντασία, για να σκεφτούμε ότι το μπαράκι, δεν άλλαξε δρόμο, χέρια άλλαξε. Είναι ακόμα στην ίδια οδό, με την ίδια ατμόσφαιρα και περιμένει μια δική μας επιλογή απ’ τον τιμοκατάλογό του.

Είναι κι αυτή η  αυστηρή πρόεδρος – η γνώμη. Ότι κι αν πούμε είναι βαρύγδουπο εκατό τοις εκατό. Καταλαβαίνεις ότι φοβάμαι να σου πω, πως το μπαράκι με τα θαύματα είναι ακόμα εδώ. Με τον μόχθο, την πίστη και τις αρχές του.

Έχεις κι εσύ να κάνεις κάτι: Να σηκωθείς απ’ την θέση σου, να πάς και να το ξημερώσεις όπως καμιά άλλη φορά! Με την κολόνια μάρκας και τους φίλους σου.

Να τους κεράσεις, να τους γελάσεις κι όλα θα πάνε καλά. Γιατί το γέλιο είναι το τέλειο έγκλημα: Μας εμπλέκει όλους σε μια σκευωρία ανεμελιάς. Και την έχουμε ανάγκη.

*Το καινούργιο βιβλίο του Μάριου Λεβέντη «αυτόγραφο», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οδός Πανός του Γιώργου Χρονά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση