HomeΚΡΗΤΗΕντός της ημέρας η αυτοψία στο ασανσέρ όπου βρέθηκε η 20χρονη Αλέκα

Εντός της ημέρας η αυτοψία στο ασανσέρ όπου βρέθηκε η 20χρονη Αλέκα

Από τον ιατροδικαστή και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτοψία στον χώρο του επαγγελματικού ανελκυστήρα σε ξενοδοχείο του Σταυρού Αποκορώνου στα Χανιά, όπου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της η 20χρονη Αλέκα από το Αγρίνιο, αναμένεται να γίνει στη διάρκεια της ημέρας από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη και στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Η διενέργεια της αυτοψίας θεωρείται θεμελιώδους σημασίας από τον ίδιο τον ιατροδικαστή, καθώς τα πρώτα συμπεράσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό της αδικοχαμένης σπουδάστριας που έκανε την πρακτική της εξάσκηση στα Χανιά, απομακρύνουν το ενδεχόμενο της πρόκλησης θανάτου από παθολογικά αίτια και ενισχύουν την εκτίμηση του θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος.

Όπως δήλωσε χθες στο cretapost.gr ο κ. Παπαδομανωλάκης η κοπέλα «είχε κάνει ασφυξία θέσης. Μία σπάνια ασφυξία που διέκοψε την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Υπέστη ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια. Αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Έτσι, ο κ. Παπαδομανωλάκης δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο το ρούχο της αδικοχαμένης Αλέκας να μάγκωσε στο κενό και να προκλήθηκε απαγχονισμός ατυχηματικού χαρακτήρα.

Η κηδεία της 20χρονης έγινε χθες το μεσημέρι σε κλίμα βαθιάς οδύνης και σπαραγμού στη γενέτειρά της, τους Κάτω Μακρινούς Αγρινίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση