HomeΓΝΩΜΕΣΝ. Λυγερός: Διακλάδωση στα Σκόπια

Ν. Λυγερός: Διακλάδωση στα Σκόπια

«Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πια η δήθεν ενότητα στα Σκόπια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και ειδικά η τεράστια αποχή να προκαλέσει μια διακλάδωση στα Σκόπια μεταξύ των πολιτικών της ηγεσίας. Οι θέσεις των κομμάτων του Προέδρου και του Πρωθυπουργού είναι πλέον ξεκάθαρα ορθογώνιες.

Τώρα το θέμα δεν είναι πια μόνο εθνικό αλλά και πολιτικό. Πιο συγκεκριμένα τώρα το κόμμα του Προέδρου θέλει να αξιοποιήσει τη διαφορά και μάλιστα να πάει η χώρα ακόμα και σε πρόωρες εκλογές για ν’ αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Από την άλλη το κόμμα του Πρωθυπουργού αφού θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές θα προτιμήσει να τις κάνει σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα επίσημα επειδή υπάρχει εθνικό θέμα αλλά επί της ουσίας είναι μόνο για να κόψει τα πόδια στον αντίπαλο του που δεν θα προλάβει να ενεργοποιήσει όλο το εκλογικό σύστημα άλλωστε την ίδια ιδέα έχει στο μυαλό του και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Όμως και στις δύο περιπτώσεις, τα άλλα κόμματα δεν είναι μικρά και είναι έμπειρα για τέτοιες προκλήσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πια η δήθεν ενότητα στα Σκόπια που μας έλεγε η κρατική προπαγάνδα στην Ελλάδα. Και αυτό το βλέπουν πια και οι ξένοι παράγοντες που δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες θέσεις για το Προσύμφωνο αφού δεν υπάρχει πια τίποτα το ενιαίο για τη συνέχεια. Η διακλάδωση έγινε.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση