HomeHL-SportsΈκανε… πάρτι στη Λευκορωσία ο ΠΑΟΚ

Έκανε… πάρτι στη Λευκορωσία ο ΠΑΟΚ

Συνέτριψε με 4-1 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαν… σίφουνας πέρασε ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη από τη Λευκορωσία, πετυχαίνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την πρώτη του νίκη στους ομίλους του φετινού Europa League.
Πιο συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς , έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζαμπά, συνέτριψαν με 4-1 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, κι έτσι απέκτησαν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον 12o όμιλο, δεδομένου ότι η Τσέλσι δύσκολα θα χάσει την πρωτιά (νίκησε 1-0 τη Βίντι κι έκανε το «2 στα 2»).

Ονειρεμένο ξεκίνημα έκανε στην αποψινή αναμέτρηση ο «δικέφαλος» του Βορρά, καθώς ο Πρίγιοβιτς βρήκε δίχτυα μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Ζαμπά, που ήταν δημιουργός στο πρώτο γκολ, να σκοράρει εν συνεχεία δύο φορές (11′,17΄), ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 υπέρ των «ασπρόμαυρων».

Στο 59ο λεπτό, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Σκάβις μείωσε για τους γηπεδούχους, ωστόσο ο Πέλκας στο 73′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε δοκάρι στο 89′ σε προσπάθεια του Μπίσεσβαρ.

Γκολ: 
6′ Πρίγιοβιτς, (ΠΑΟΚ), 11′, 17′ Ζαμπά (ΠΑΟΚ), 61′ Σκάβις (ΜΠΑΤΕ), 73′ Πέλκας (ΠΑΟΚ)
 
Κίτρινες: Βολόντκο (ΜΠΑΤΕ)

Δοκάρια: 
89′ Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ) 

MΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σρεμπίτσκι, Ρίος, Πολιάκοβ, Φιλιπένκο, Βολόντκο, Ντραγκούν (71′ Χλεμπ), Γιαμπλόνσκι, Μπάγκα, Στάσεβιτς (77′ Γκορντέιτσουκ), Ίβανιτς, Τουόμινεν (59′ Σκάβις)
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά, Λημνιός (70′ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς
Διαφήμιση
Διαφήμιση