HomeHL-9Προοπτική αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής στη Μεσαρά

Προοπτική αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής στη Μεσαρά

Συνάντηση Έφης Κουτεντάκη με τον Κώστα Φωτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι κοινές δράσεις  – συνεργασίες Υπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας με την Περιφέρειας Κρήτης για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας Έφη Κουτεντάκη με τον αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Φωτάκη.

Στη συνάντηση στο Υπουργείο, παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, συζητήθηκαν εκτενώς η προοπτική αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής στη Μεσαρά, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου, όπως επίσης η επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων.  Παράλληλα στη συνάντηση εξετάστηκε η υλοποίηση της πρόσφατης κοινής Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, η εφαρμογή των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών ως καινοτομικών. Μάλιστα η απόφαση αφορά την ενεργοποίηση δράσης για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ και την ενίσχυση «συνεργειών και δικτυώσεων» προϋπολογισμού επίσης 100 εκ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών. Από τα παραπάνω προγράμματα η Κρήτη, εξ αιτίας και της λειτουργίας των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, αναμένεται να ευνοηθεί σημαντικά μέσα από την χρηματοδότηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Έφη Κουτεντάκη ευχαριστώντας τον Υπουργό για την συνάντηση και τη συνεργασία ανέφερε, ότι,  «σε στενή συνεργασία, η Περιφέρεια Κρήτης, τα αρμόδια Υπουργεία, προσωπικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, δρομολογούμε τις εξελίξεις για την λειτουργία της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, και της Σχολής Ασωμάτων, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου. Το αμέσως επόμενο διάστημα ύστερα από συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε το τελικό πλάνο λειτουργίας το οποίο αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον πρωτογενή της Κρήτης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση