HomeHL-9Αυτοψία ΕΛ.ΑΣ και ιατροδικαστή στο ασανσέρ του ξενοδοχείου

Αυτοψία ΕΛ.ΑΣ και ιατροδικαστή στο ασανσέρ του ξενοδοχείου

Τι έδειξε η νεκροψία -νεκροτομή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τελευταίο αντίο στην άτυχη 20χρονη που είχε βρεθεί αναίσθητη στο ασανσέρ ξενοδοχείου, θα πουν στις 3 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι,  στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Κάτω Μακρυνούς,στο Αγρίνιο.
Η κοπέλα εξέπνευσε το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από πολυήμερη μάχη που έδωσε για τη ζωή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, καθώς πλέον γίνεται λόγος για εργατικό ατύχημα που προκάλεσε τον θάνατό της.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Χανίων, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ενδέχεται κάποιο ρούχο της νεαρής κοπέλας να πιάστηκε στο κενό μεταξύ του τοίχου και του ασανσέρ στο οποίο βρισκόταν και να προκάλεσε έναν απαγχονισμό «ατυχηματικού» χαρακτήρα στην άτυχη κοπέλα.Αυτό προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος για πάνω από το όριο των 6-7 λεπτών, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί ο εγκέφαλός της.

Μιλώντας στο cretapost ο κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε «Έχει κάνει ασφυξία θέσης όπως λέμε. Μία σπάνια ασφυξία. Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός. Μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια. Αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτοψία στο χώρο

Αστυνομικοί που ερευνούν τα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος αλλά και ο ιατροδικαστής Χανίων θα μεταβούν στο ξενοδοχείο προκειμένου να δουν από κοντά το χώρο του ανελκυστήρα για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.
«Πρόκειται για εργατικό ατύχημα καθώς η κοπέλα έκανε την πρακτική της στο ξενοδοχείο» , τονίζει ο ιατροδικαστής Χανίων. «Ίσως κάποιο ρούχο της να μάγκωσε στο κενό. Αυτοί οι ανελκυστήρες δεν έχουν πόρτες, απ’ ότι μου είπαν. Στη μπροστινή μεριά υπάρχει τοίχος. Γι’ αυτό θέλω να δω τον χώρο. Ίσως να προκλήθηκε ένας απαγχονισμός ατυχηματικού χαρακτήρα. Όχι απαγχονισμός αυτοκτονίας.»

Το εργατικό Κέντρο Χανίων

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της νεαρής ξενοδοχοϋπαλλήλου, εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων.
Παράλληλα, ζητούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

1

«Το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων εκφράζουν την θλίψη τους έπειτα από την είδηση του θανάτου της 22χρονης συναδέλφισσας η οποία έδινε μάχη για την ζωή της, μετά από ανακοπή που υπέστη σε ασανσέρ ξενοδοχείου στο Ακρωτήρι όπου έκανε την πρακτική της. Αναμένουμε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.»

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν στις 20 Σεπτεμβρίου όταν η 20χρονη φοιτήτρια, που έκανε την εξάσκησή της σε ξενοδοχείο του Σταυρού Αποκορώνου στα Χανιά, υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που βρισκόταν μέσα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου.

Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα έμεινε στο ασανσέρ για περίπου 20 λεπτά χωρίς να έχει τις αισθήσεις της.

Όταν οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά ειδοποίησαν τους αρμόδιους και άνοιξαν το ασανσέρ βρίσκοντας μέσα την άτυχη κοπέλα.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου ο οποίος και έδωσε τις πρώτες βοήθειες ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε στο νοσοκομείο των Χανίων όπου και εισήχθη επειγόντως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δυστυχώς, σήμερα, 23 ημέρες μετά η 20χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και όλο το ξενοδοχείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση