HomeHL-SportsΟυζουνίδης: «Η απειρία μας φάνηκε στην αρχή του παιχνιδιού, μπήκαμε φοβισμένοι»

Ουζουνίδης: «Η απειρία μας φάνηκε στην αρχή του παιχνιδιού, μπήκαμε φοβισμένοι»

Δεν είχε παράπονα από τους παίκτες ο ο τεχνικός της ΑΕΚ, παρά το 2-3 από την Μπενφίκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ήττα από την Μπενφίκα γνώρισε η ΑΕΚ, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, πάντως, να μένει ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών δήλωσε λυπημένος στη συνέντευξη Τύπου, όχι όμως και απογοητευμένος, ενώ δεν δέχθηκε ότι το τελικό 2-3 προέκυψε λόγω απειρίας και αφέλειας, αν και σχολίασε ότι οι παίκτες του μπήκαν φοβισμένοι στο ματς.

«Έχουμε έξι παίκτες στη φάση του 2-3. Εντάξει, πήγε η μπάλα στη γωνία… Δεν θα το έλεγα αφέλεια και απειρία γιατί παίξαμε πάρα πολύ σωστά στο δεύτερο ημίχρονο. Γκολ, ευκαιρίες, τετ α τετ. Η απειρία μας φάνηκε στην αρχή του παιχνιδιού, μπήκαμε φοβισμένοι.

Πραγματικά πίστευα ότι μπορούσαμε να το πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Σε αυτό το επίπεδο θέλει μεγάλη προσπάθεια για να πάρεις πράγματα. Το αγγίξαμε, αλλά δεν το πήραμε, θέλουμε δουλειά ακόμη σε κάποια πράγματα. Αυτό είναι το μάθημα απόψε.

Πρέπει να πω, πάντως, ότι είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, για την προσπάθειά τους. Είμαι υπερήφανος και πολύ στενοχωρημένος που χάσαμε αυτό το ματς. Ευχαριστώ και τον κόσμο, το έχω πει και παλαιότερα ότι ο κόσμος της ΑΕΚ στέκεται πάντα στην ομάδα. Είμαστε πολύ λυπημένοι αλλά όχι απογοητευμένοι», είπε ο Εβρίτης προπονητής.

Από εκεί και πέρα, ανέφερε:

Για το αν πίστευε κάποια στιγμή ότι θα νικήσει η ΑΕΚ: «Ναι, το πίστευα. Μπήκαμε πολύ άσχημα και φοβισμένα, δεχθήκαμε τα γκολ και ήταν σαν να μας έφυγε το άγχος και αρχίσαμε να παίζουμε. Στο ημίχρονο, μετά την αποβολή, είπα στα παιδιά ότι θα το γυρίσουμε το παιχνίδι, ότι θα νικήσουμε.

Δεχθήκαμε ένα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε έξι παίκτες δίπλα σε αυτόν που έκανε το σουτ και η μπάλα πήγε εκεί που έπρεπε να πάει για να χάσουμε το ματς. Η εικόνα του παιχνιδιού και το παιχνίδι μας, έδειχναν ότι εμείς θα νικούσαμε».

Για το αν πρέπει να γίνει πιο… σκληρή η ομάδα του λόγω των φάσεων των τριών γκολ: «Μπήκαμε πολύ φοβισμένα, όταν είσαι φοβισμένος δεν είσαι δυνατός και στις μονομαχίες. Για το τρίτο γκολ, ναι, θα μπορούσε να γίνει φάουλ, αλλά είχαμε πολλούς παίκτες εκεί ούτως ή άλλως.

Δεν περίμενα τώρα να πάει εκεί η μπάλα. Το είπα και πριν πάντως, έχουμε να μάθουμε πράγματα σε αυτό το επίπεδο. Μπορείς να αγγίξεις τη νίκη, αλλά δεν καταφέραμε να την πάρουμε. Έχουμε να μάθουμε πράγματα».

Για το πόσο δύσκολο θα είναι να διαχειριστεί η ομάδα του αυτή την ήττα, αν τον προβληματίζει το ντεφορμάρισμα παικτών όπως ο Σιμόες και τι γίνεται με τους τραυματισμούς: «Οι τραυματισμοί μας προβληματίζουν, υπάρχουν πολλοί λόγοι. Το ντεφορμάρισμα… Τα παιδιά παίζουν συνεχώς παιχνίδια, ο Σιμόες μπορεί να μην είναι στο τοπ της απόδοσης, αλλά δουλεύει πολύ στο ματς.

Ο Πέτρος (Μάνταλος) παίζει πολλά παιχνίδια. Η διαχείριση τώρα… Δεν είναι εύκολο να χάνεις αυτό το παιχνίδι. Δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου, στο ημίχρονο πραγματικά το πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε το ματς και το αποδείξαμε.

Εγινε όμως η φάση του 2-3, όπως έγινε, οκ, κατά κάποιο τρόπο θα δεχθείς πολλές σφαλιάρες, αλλά θα μάθεις και θα γίνεις καλύτερος. Αυτά τα παιχνίδια θα μας βοηθήσουν στο να γίνουμε καλύτεροι. Δείξαμε ότι ως ομάδα είμαστε καλή. Παίζαμε γρήγορα, ωραία, πλαγιοκοπήσεις, συνδυασμούς, ευκαιρίες, νομίζω ότι δεν μπορώ να έχω παράπονα από τα παιδιά».

Για το αν είναι εφικτό να συγκεντρωθεί σε λίγες μέρες η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι καλό που έχουμε ντέρμπι, από αύριο δεν θα σκεφτόμαστε τη Μπενφίκα. Ξέρουμε όλοι τι είναι το παιχνίδι της Κυριακής, οπότε δεν προβληματίζομαι γι’ αυτό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση