HomeHL-HealthΛειτουργεί η Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών

Λειτουργεί η Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών

Από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Βενιζελείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά η λειτουργία της Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών με ψυχική νόσο από το ψυχιατρικό τμήμα του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Η υπηρεσία αυτή στηρίζεται στη διεπιστημονική συνεργασία του Τμήματος με τα Τμήματα Διαιτολογίας και Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου, το νοσηλευτικό προσωπικό και την ψυχολόγο του ψυχιατρικού τμήματος.

Είναι γνωστό ότι οι ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές παρουσιάζουν μη υγιείς τρόπους ζωής, όπως το κάπνισμα, ανθυγιεινές συνήθειες διατροφής, καθιστική ζωή, απουσία άσκησης, μη λήψη πρωτοβουλιών, με αποτέλεσμα κακή σωματική υγεία, μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης και επιδείνωση ψυχοπαθολογίας.

Στόχος είναι η υποστήριξη των ψυχικά ασθενών με την παροχή ενός προγράμματος ημερήσιας φροντίδας σε ομαδικό πλαίσιο που περιλαμβάνει ψυχιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση, συμβουλευτική από διαιτολόγο, ήπια εκγύμναση από φυσιοθεραπευτή  και ψυχοθεραπεία.

Η Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών θα γίνεται κάθε Τετάρτη, ώρα 9.30-12:30, σε χώρο παραπλεύρως του Ψυχιατρικού Τμήματος.

Υπεύθυνη Συντονίστρια της ΜΗΦΑ είναι η κ. Χουρδάκη Ευγενία, Ψυχίατρος, Διευθύντρια του Ψυχιατρικού τομέα του Βενιζελείου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 25 Οκτωβρίου 2018 μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2810368052, 2810368481 10.00-13.00 καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής ) και 2810368110 (ψυχολόγος κα Πετράκη), 10:00-12:00 Δευτέρα και Τρίτη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση