HomeHL-GreeceΟ Καμμένος «βυθίζεται» δημοσκοπικά

Ο Καμμένος «βυθίζεται» δημοσκοπικά

Ξορκίζει την κύρωση της συμφωνίας πριν τις εκλογές και συντηρεί τη βεντέτα με Κοτζιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκ διαμέτρου αντίθετες παραμένουν οι απόψεις Καμμένου-Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών, με τον κυβερνητικό εταίρο να διατυπώνει τη βεβαιότητα ότι θα πάει για πολύ μετά το Μάρτιο και τον υπουργό Εξωτερικών να επιμένει σε άμεση κύρωσή της.

Μέσα σε κλίμα… ανακούφισης μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια και τη δικαίωση που ένιωσε, όπως ο ίδιος είπε, ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να συγκαλέσει συνεδρίαση του κόμματός του. Πίσω από τις κλειστές πόρτες,χθες, δεν έλειψαν οι μικροκαυγάδες και φυσικά οι διαφορετικές απόψεις με αιχμή την κάθετη διαφοροποίηση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος κρατάει ψηλά το…λάβαρο της υπεράσπισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σιωπηρή κατά πληροφορίες του iefimerida εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία επέλεξε για προφανείς λόγους να μην πάρει θέση στη διελκυστίνδα που έχει προκαλέσει η συζήτηση για το Σκοπιανό. Πολλώ δε μάλλον σ’ αυτή τη συγκυρία που δεν προβλέπονται και άμεσα εξελίξεις.

Απών ήταν ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αφενός βρισκόταν στην Κύπρο,αφετέρου διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Νίκο Κοτζιά. Και είναι λογικό ότι δεν θα έμπαινε στη μέση της έριδας Κοτζιά-Καμμένου. Την ίδια στιγμή, δεν διέφυγε την προσοχή των παρευρισκομένων ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «κάρφωσε» το Νίκο Κοτζιά, λέγοντας μετά τη συνεδρίαση στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος μιλάει απευθείας με τον πρωθυπουργό!

Αγωνία για τις δημοσκοπήσεις

Ο μικρός κυβερνητικός εταίρος πιέζεται από τις δημοσκοπικές μετρήσεις που δείχνουν το κόμμα του να εξαϋλώνεται και δεν είναι λίγοι εκείνοι –ακόμα και εντός ΑΝΕΛ- που θεωρούν ότι ο κος Καμμένος ακολουθεί τη στρατηγική με τις συνεχόμενες απειλές περί πτώσης της κυβέρνησης, ώστε να μην εξαφανιστεί εντελώς από τον πολιτικό χάρτη και να σώσει ό,τι μπορεί.

Ο Τσίπρας «καίγεται» για λύση

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο, τέλος, δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι προσβλέπουν σε θετική έκβαση των διεργασιών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, εκτιμώντας ότι ο Ζάεφ ακόμα και αν πάει σε εκλογές είναι πολύ πιθανό να τις κερδίσει. Στο δια ταύτα, ο Τσίπρας θέλει (παρά τη φθορά που έχει υποστεί) να το πάει μέχρι τέλους και να αξιοποιήσει το πολιτικό κεφάλαιο που θα του χαρίσει μία πιθανή λύση στο Σκοπιανό, βάζοντας ο ίδιος τη σφραγίδα του σε μια ιστορική συμφωνία την οποία θέλουν και οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση