HomeHL-9Στα Χανιά ο ΠτΔ: Ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Σφακίων

Στα Χανιά ο ΠτΔ: Ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Σφακίων

Θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της ΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίτιμος δημότης Σφακίων αναμένεται να ανακηρυχθεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται από χθες στα Χανιά όπου παρέστη στα θυρανοίξια του του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, παρουσία του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου.

Σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος του Καλλικράτη στο δήμο Σφακίων που θα γίνουν στις 11 το πρωί.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση Στεφάνου από  τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Εθνικός Ύμνος, Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό, Ομιλία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρα Γεωργίου Καλογεράκη με θέμα «Τον Καλλικράτη καίουνε Γερμανικά φουσάτα…», Τραγούδι από την ριζίτικη ομάδα Ασφένδου και Παραδοσιακό πεντοζάλι από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «Τα Σφακιά».

Στις 13.15 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Σφακίων από τον δήμαρχο, Ιωάννη Ζερβό.

Στη συνέχεια, θα μετέβη στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου θα συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια λειτουργίας της.

Τέλος, θ’ αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Χανιών στις 8.30 το βράδυ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση