HomeHL-SportsΆγγιξε το… θαύμα η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα

Άγγιξε το… θαύμα η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα

ΑΕΚ-Μπενφίκα 2-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πληρώνοντας το καταστροφικό της ξεκίνημα απέναντι στην Μπενφίκα η ΑΕΚ γνώρισε το βράδυ της Τρίτης τη δεύτερη της ήττα στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.
Η «Ένωση» μολονότι βρισκόταν με 2-0 πίσω στο σκορ, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, κι ενώ βρισκόταν μονίμως στην επίθεση, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ της νίκης, εν τέλει δέχτηκε και τρίτο τέρμα κόντρα στη ροη του ματς, χάνοντας έτσι με 3-2 από τους Λουζιτανούς.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για την ελληνική ομάδα, καθώς αρκετά νωρίς βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ τους Λουζιτανούς.

Πιο συγκεκριμένα μόλις στο 6ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας στα καρέ της «Ένωσης» ο Ζέντσον έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Μπάρκας απέκρουσε, ωστόσο ο Σεφέροβιτς πήρε το «ριμπάουντ» και νίκησε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ.
Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμη χειρότερα για τον «δικέφαλο» στο 15ο λεπτό: μετά από σέντρα από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Γκριμάλδο έφυγε στην πλάτη του Μπακασέτα και με κεφαλιά, νίκησε τον Μπάρκα, ο οποίος μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτα του.
Στη συνέχεια πάντως η ΑΕΚ, παρά τη ψυχρολουσία του 0-2, κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες με μεγαλύτερες αυτές του Χουλτ στο 23′ και του Μπακασέτα στο 45′, φάσεις στις οποίες ενήργησε σωτήρια ο Έλληνας γκολκίπερ των Πορτογάλων, Οδυσσεας Βλαχοδήμος, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Εντούτοις, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ντίας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μία… καρατιά πάνω στον Πόνσε και ως εκ τούτου η ΑΕΚ θα έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα σε ολόκληρο το β’ ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε δυνατά, ψάχνοντας ένα γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Μάλιστα ευτύχησε να το πετύχει αρκετά νωρίς.
Πιο συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό ο προωθημένος μέσα στη μεγάλη περιοχή της Μπενφίκα, Χουλτ, έκανε ωραία σέντρα και με δεξί πλασέ ο Κλωναρίδης εστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.
Πάντως δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση εν μέσω αποθέωσης, από τους 30.000 οπαδούς της που βρίσκονται στο ΟΑΚΑ. Σκόρερ και πάλι για την Ένωση ο Κλωναρίδης, ο οποίος μετά από κεφαλιά-πάσα του Οικονόμου δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να κάνει το σκορ 2-2.
Κόντρα στο ροή του αγώνα όμως, η ελληνική ομάδα, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κλωναρίδη να πάρει το προβάδισμα, εν τέλει δέχτηκε αυτή τρίτο τέρμα, με τον νεοεισελθόντα Σεμέδο να χρίζεται σκόρερ.
Αναγκαστικές ήταν οι δύο πρώτες αλλαγές που έκανε ο Ουζουνίδης, καθώς αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμών από τον αγωνιστικό χώρο τόσο ο Πόνσε όσο και ο Οικονόμου.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπάγερν είναι ισόπαλη 1-1 με τον Άγιαξ στο Μόναχο.
Γκολ: 6′ Σεφέροβιτς (Μπενφίκα), 15′ Γκριμάλδο (Μπενφίκα), 53′, 63′ Κλωναρίδης (ΑΕΚ), 74′ Σεμέδο (Μπενφίκα)

 
Κίτρινες: 8′ Ντίας (Μπενφίκα), 34′ Πόνσε (ΑΕΚ), 40′ Μπακασέτας (ΑΕΚ), 80′ Αλμέιδα (Μπενφίκα)
 
Κόκκινες: 45+2′ Ντίας (Μπενφίκα)
 
ΑΕΚ: Μπάρκας – Μπακάκης, Οικονόμου (68′ Τσόσιτς), Τσιγκρίνκσι, Χουλτ – Μπακασέτας, Σιμόες (79′ Γκαλό), Γαλανόπουλος, Μάνταλος – Κλωναρίδης, Πόνσε (60′ Γιακουμάκης)
 
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιντα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Πίζι (62′ Σεμέδο), Σάλβιο (46′ Λέμα), Ράφα Σίλβα (84′ Σέρβι), Σεφέροβιτς
Διαφήμιση
Διαφήμιση