HomeHL-9Διεκόπη η δίκη για το… καρτέρι θανάτου σε βάρος ενός ζευγαριού

Διεκόπη η δίκη για το… καρτέρι θανάτου σε βάρος ενός ζευγαριού

Στο εδώλιο ένας συνταξιούχος – Πολλά ακόμα τα ερωτηματικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για το… καρτέρι θανάτου σε βάρος ενός ζευγαριού σε περιοχή της Μεσαράς τον Αύγουστο του 2012.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθεται ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος ο οποίος φαίνεται να είναι ο κάτοχος του καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησαν το ζευγάρι την ώρα που κινούνταν με το επιβατικό τους όχημα.

Η πρώτη ημέρα της δίκης ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων και στη συνέχεια διέκοψε και αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις 30 Οκτωβρίου με την απολογία του συνταξιούχου.

Μπερδεμένη υπόθεση – Πολλά τα ερωτηματικά

Μία μπερδεμένη υπόθεση με… προϊστορία φαίνεται να είναι η συγκεκριμένη καθώς ακόμα υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά.

Όλα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2012 όταν ένα ζευγάρι την ώρα που επέβαινε στο όχημά του και κινούνταν σε δρόμο του δήμου Φαιστού ένας άγνωστος άνδρας κρατώντας ένα καλάσνικοφ άνοιξε πυρ εναντίον του «γαζώνοντας» κυριολεκτικά το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ευτυχώς τα τραύματα που δέχθηκε το ζευγάρι δεν ήταν θανάσιμα ενώ αμέσως ξεκίνησαν και οι έρευνες των αρχών για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο χρόνος περνούσε και οι αστυνομικοί δεν είχαν αρκετά στοιχεία προκειμένου να βρουν τον δράστη.

Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως ξεκαθαρίζονταν κάπως όταν τον Μάιο του 2013 οι αρχές συλλαμβάνουν έναν 39χρονο άνδρα καθώς είχε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ.

Όπως ορίζει η διαδικασία, το όπλο στέλνεται στα ειδικά εργαστήρια προκειμένου να ερευνηθεί. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως πρόκειται για το όπλο που «πρωταγωνίστησε» στο… καρτέρι θανάτου που έστησαν στο ζευγάρι τον Αύγουστο του 2012.

Ο 39χρονος αρνείται τα πάντα ωστόσο η υπόθεση πηγαίνει στο δικαστήριο με τον κατηγορούμενο πλέον να λέει ενώπιον των δικαστικών αρχών το όνομα του ανθρώπου που ανήκει το καλάσνικοφ.

Το δικαστήριο αθωώνει τον 39χρονο και στη συνέχεια οι αρχές εντοπίζουν και συλλαμβάνουν τον συνταξιούχου άνδρα ο οποίος πλέον δικάζεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση