HomeHL-TOPΣτον… αέρα οι επιβάτες της Primera Air και στην Κρήτη

Στον… αέρα οι επιβάτες της Primera Air και στην Κρήτη

Θα πρέπει να βρουν μόνοι τους εισιτήρια – Γιατί πτώχευσε η εταιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον… αέρα βρίσκονται οι επιβάτες της Primera Air που σήμερα κήρυξε πτώχευση με αποτέλεσμα να μείνουν εγκλωβισμένοι σε Ζάκυνθο και Κρήτη εκατοντάδες τουρίστες.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες του tornosnews.gr, η συγκεκριμένη εταιρία δεν διέθετε προστασία ATOL που καλύπτει τους ταξιδιώτες σε πακέτα διακοπών.

Το αποτέλεσμα είναι πως οι επιβάτες που ταξίδεψαν σε κάποιο προορισμό με την Primera θα χρειαστεί να επιστρέψουν στη Βρετανία επιλέγοντας από μόνοι τους άλλη πτήση, ενώ δεν καλύπτονται ούτε όσοι έκαναν απευθείας κράτηση στην εταιρία.

Γιατί πτώχευσε η εταιρία

Η Primera Air ανέστειλε τη λειτουργία της έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια διεύρυνσης του τμήματος μακρινών πτήσεων που ξεκίνησε στις αρχές του 2018 από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Βόρεια Αμερική.

Ο Δανός αερομεταφορέας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003 ως εταιρία τσάρτερ ενώ στη συνέχεια απέκτησε  στόλο 15 αεροσκαφών και πραγματοποιούσε κυρίως πτήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες προς την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Τουρκία.

Το περασμένο 12μηνο ανακοινώθηκαν οι νέες μακρινές πτήσεις προς Ουάσιγκτον και Τορόντο, με αναχώρηση από το Λονδίνο (Στάνστεντ). Ωστόσο, η κίνηση προς ένα μοντέλο low cost μακρινών αποστάσεων αποδείχθηκε αποτυχημένη για τον αερομεταφορέα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν να παρουσιάζονται στις αρχές της χρονιάς, όταν η Primera ακύρωσε πτήσεις προς το Μπέρμιγχαμ, κάτι που τότε απέδιδε στην καθυστέρηση παράδοσης αεροσκαφών από την Airbus.

Εγκλωβισμένοι 400 τουρίστες στα… Χανιά

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το «κανόνι» της εταιρείας έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Δευτέρας με αποτέλεσμα περίπου 400 τουρίστες, οι οποίοι επρόκειτο ν’ αναχωρήσουν από τα Χανιά με πτήσεις της Primera Air, να βρίσκονται καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» και να αναζητείται λύση για τον τρόπο μεταφοράς τους στις πατρίδες τους.

Μάλιστα την ώρα που ανακοινώθηκε η πτώχευση, οι 400 τουρίστες ταξίδευαν προς τα Χανιά με αεροσκάφη της Primera Air, τα οποία προσγειώθηκαν στο «Δασκαλογιάννης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση