HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των εργαζομένων του Βενιζελείου οι συνάδελφοι τους στο ΠαΓΝΗ

Στο πλευρό των εργαζομένων του Βενιζελείου οι συνάδελφοι τους στο ΠαΓΝΗ

Ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση των υπηρεσιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ και συνολικά οι υγειονομικοί εκφράζουν την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για την άμεση μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και λειτουργιών, που καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Όπως αναφέρουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ το Βενιζέλειο Νοσοκομείο πλήρωνε ενοίκιο στο Πανεπιστήμιο για να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες του ενώ ζητούν άμεση λύση που να εξασφαλίζει την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων και ευνοϊκές συνθήκες για εργασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα δημόσιο ίδρυμα (όπως το νοσοκομείο) πλήρωνε και πληρώνει ενοίκιο σε ένα άλλο δημόσιο ίδρυμα (πανεπιστήμιο). Γεγονός που δηλώνει ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά όχι μόνο δεν εξασφάλισαν για το νοσοκομείο χώρους όπως όφειλαν, αλλά το υποχρέωναν μάλιστα να πληρώνει τεράστια ποσά για τη στέγαση υπηρεσιών, που ήταν ευθύνη του κράτους.
Η ανησυχία σας είναι δικαιολογημένη από τις δήθεν άμεσες λύσεις που δίνει το υπουργείο για τη μεταφορά σας σε κοντέινερ. Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία είναι υπεύθυνα για να δώσουν λύση που να εξασφαλίζει άμεσα την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων και ευνοϊκές συνθήκες για εργασία.
Η προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα εφησυχασμού και υποσχέσεων δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Η έκτακτη επιχορήγηση που εξαγγέλθηκε από το υπουργείο, αν δεν εξασφαλίζει τις συνολικές ανάγκες που δημιουργήθηκαν, θα οδηγήσει το νοσοκομείο στο να ψάχνει χρήματα για να καλυφθούν οι καταστροφές. Να απορριφθεί από τους εργαζόμενους η λογική της μετάθεσης ευθύνης από την κυβέρνηση στο πανεπιστήμιο ή αλλού. Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εξεύρεσης λύσης, να γίνονται μέρος του προβλήματος ψάχνοντας εχθρούς, συντασσόμενοι με τα διάφορα σχέδια που διακινούνται (όπως μεταφορά προσωπικού, αναμονή απάντησης πρυτανικού συμβουλίου, πίεση στο πανεπιστήμιο ή στο μουσείο φυσικής ιστορίας κα).
Τώρα ο αγώνας πρέπει να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη από τα συνδικάτα, να βγει από τα στενά όρια του νοσοκομείου, να αγκαλιάσει όλους όσους έχουν ανάγκη από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, με μόνιμο προσωπικό, με υποδομές και μέσα, που να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με υλικά, ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση