HomeHL-9Αυτοί είναι υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής στις Περιφέρειες – Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη

Αυτοί είναι υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής στις Περιφέρειες – Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανέτοιμο το Κίνημα Αλλαγής, ίσως το πρώτο κόμμα με τέτοια εκλογική ετοιμότητα, για τις Περιφερειακές Εκλογές φαίνεται πως έχει καταλήξει ήδη στους περισσότερους από τους 13 επικεφαλής των ψηφοδελτίων που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Έχοντας ως δεδομένη την κεντρική πολιτική απόφαση του Κινήματος Αλλαγής για αυτόνομη πολιτική γραμμή, το ΚΙΝΑΛ στηρίζει υποψηφίους με στόχο να δημιουργηθούν ικανές και αποτελεσματικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις με αξιόπιστα ψηφοδέλτια και προγράμματα, που θα ανοίξουν νέους δρόμους για τις τοπικές κοινωνίες και την Ελληνική Περιφέρεια.

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ και συνακόλουθα το Κίνημα Αλλαγής είχε ανέκαθεν υπερπληθώρα ικανών στελεχών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, τόσο του α’ όσο και του β΄ βαθμού.

Έτσι, λοιπόν, στηρίζοντας είτε πετυχημένους νυν ή πρώην περιφερειάρχες ή ακόμα και προωθώντας νέες υποψηφιότητες, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται πως έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα στηρίξει και αναμένεται να ανακοινώσει λίαν συντόμως, αιφνιδιάζοντας τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, που «αλιεύει» υποψηφιότητες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με όσα είτε έχουν ανακοινωθεί από τις Περιφερειακές Συσκέψεις του ΚΙΝΑΛ είτε με βάση πληροφορίες που υπάρχουν, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει τα εξής πρόσωπα για τις περιφέρειες:

Αττική

Φαντάζει δεδομένο αν όχι σίγουρο πως το Κίνημα Αλλαγής θα ανακοινώσει σε λίγες μέρες την στήριξή του ξανά στην υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για Περιφερειάρχη Αττικής.

Δυτική Ελλάδα

Εδώ υπάρχει επίσημη απόφαση για ομόφωνη στήριξη στον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, που ανακοινώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στην Περιφερειακή Σύσκεψη στελεχών του ΚΙΝΑΛ, στην Πάτρα.

Κρήτη

Επίσης το ΠΣ Κρήτης ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Δυτική Μακεδονία

Και σε αυτή την περιφέρεια αποφασίστηκε επίσημα σε σχετική σύσκεψη την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου να στηριχθεί η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Ειδική Γραμματέας του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από το 2011 έως και το 2012.

Βόρειο Αιγαίο

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχοντας ξεκινήσει ήδη «προετοιμασία».

Στερεά Ελλάδα

Είναι δεδομένο και αναμένεται να ανακοινωθεί ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες η στήριξη του ΚΙΝΑΛ στην άλλοτε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Νότιο Αιγαίο

Για αυτή την Περιφέρεια δυο είναι τα επικρατέστερα ονόματα για να στηριχθούν από το ΚΙΝΑΛ. Από τη μια ο πρώην υπουργός Γιώργος Νικητιάδης και από την άλλη ο γιατρός και πρώην πρόεδρος του νομαρχιακού και περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Γλυνός.

Ανατολική Μακεδονία- Θράκη

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το προβάδισμα φαίνεται να έχει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, χωρίς να έχει αποκλειστεί βέβαια η υποψηφιότητα του άλλοτε υπουργού Γιώργου Ντόλιου.

Κεντρική Μακεδονία

Για μια δύσκολη- για το ΚΙΝΑΛ- Περιφέρεια, όπως αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας, ενδιαφέρον έχει δείξει ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ υπάρχει και ο Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος όμως φέρεται και ως υποψήφιος βουλευτής στην Θεσσαλονίκη.

Ήπειρος

Για την περιφέρεια Ηπείρου φαβορί φαίνεται πως είναι για να στηριχθούν είτε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αργύρης είτε ο πρώην βουλευτής Θανάσης Οικονόμου.

Θεσσαλία

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μοιάζει πιθανό το ενδεχόμενο να στηριχθεί ο καρδιοχειρουργός Νίκος Τσιλιμίγκας, που έκανε «ντέρμπι» την «μάχη» με τον Κωνσταντίνο Αγοραστό της ΝΔ στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών το 2014.

Πελοπόννησος

Εδώ δεν υπάρχει ακόμη το επικρατέστερο πρόσωπο που θα διεκδικήσει την εκλογή του με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, με το όνομα- αρχικά- του βουλευτή Γιάννη Μανιάτη (εγκαταλείφθηκε αφού θα κατέβει κανονικά ως υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας) και- εν συνεχεία- του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα να υπάρχουν στο προσκήνιο. Το σίγουρο είναι πως το Κίνημα Αλλαγής θα έχει υποψήφιο στην εν λόγω Περιφέρεια.

Ιόνιοι Νήσοι

Τέλος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχει εκκρεμότητα, καθώς και ερωτήματα όσον αφορά στο πρόσωπο που θα στηριχθεί, με το Κίνημα Αλλαγής να αναζητά τον καταλληλότερο υποψήφιο επικεφαλής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση