HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: Τεράστια τα προβλήματα λειτουργίας στο Βενιζέλειο μετά την πυρκαγιά

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Τεράστια τα προβλήματα λειτουργίας στο Βενιζέλειο μετά την πυρκαγιά

Ζητούν άμεση εξεύρεση λύσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστια και άλυτα, όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, παραμένουν τα προβλήματα λειτουργίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά την πρόσφατη πυρκαγιά.Μάλιστα τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων καθώς είναι στις θέσεις τους και προσπαθούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.Τα μέλη του τομέα υγεία της ΝΔ, τάσσονται κατά της τοποθέτησης κοντέινερ και καλούν την πολιτεία και τους αρμοδίους της σε άμεση εξεύρεση ορθών λύσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Τομέας υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στο κτήριο του Πανεπιστήμιου στη λεωφόρο Κνωσού την 23/9/2018 βρίσκεται και θα βρίσκεται για όσο χρειαστεί στο πλευρό όλων όσων επλήγησαν, παρακολουθώντας στενά και όχι μόνο την προσπάθεια λύσης από τους αρμοδίους, του συνόλου των προβλημάτων που επέφερε η πυρκαγιά. Στην κατεύθυνση αυτή είναι σημαντικό να αναφερθεί το αμέριστο ενδιαφέρον του Γραμματέα ΠΕ και Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη o οποίος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ Β. Καρκανάκη, επισκέφτηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν τον τόπο εκδήλωσης της πυρκαγιάς στα κτήρια του Πανεπιστημίου στη λεωφόρο Κνωσού, όπου και συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αλλά και το ενδιαφέρον και η μετάβαση στο σημείο αυτό και άλλων στελεχών καθώς και του Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Β. Παπαδάκη.

Ο Τομέας υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά στους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας των δυο νοσοκομείων Π-Β ΓΝΗ) και κυρίως του Βενιζελείου νοσοκομείου, των οποίων παρότι οι εργασιακές συνθήκες επηρεάστηκαν δυσμενώς και σε μεγάλο βαθμό, οι εργαζόμενοί τους απτόητοι και άξιοι συγχαρητηρίων συνεχίζουν να ασκούν το καθήκον τους· ακόμα, θα βρίσκεται κοντά στους φοιτητές που έχασαν τις εστίες τους αλλά και κοντά στους πολίτες και χρηστές των υπηρεσιών υγείας, καθώς οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας του Βενιζελείου επηρεάστηκαν και ως γνωστό αυτές είναι πολύτιμες για το κοινωνικό σύνολο.

Η ομαλή, ασφαλή και αποδοτική λειτουργία του Βενιζελείου νοσοκομείου, ενός ιστορικού νοσοκομείου με μεγάλη υγειονομική πρόσφορα στο σύστημα υγείας του τόπου και ο ορθός τρόπος αντιμετώπισης των μεγάλων και πολυάριθμων προβλημάτων που προέκυψαν από την πυρκαγιά και που προστέθηκαν δυστυχώς στα ήδη υπάρχοντα πολλά προβλήματα, αποτελεί για τον τομέα υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου προτεραιότητα. Για να δοθεί όμως ορθή λύση στα προβλήματα που προέκυψαν, πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να σκύψουν το κεφάλι και αληθινά, ορθά και στην πράξη να ασχοληθούν με αυτά. Οι κενές περιεχομένου υποσχέσεις και οι επικοινωνιακού τύπου έκτακτες εμφανίσεις υπουργών και παραγόντων, οι οποίες δεν συνοδεύονται με παρουσίαση ουσιαστικών, συγκεκριμένων και αποτελεσματικών λύσεων που θα άρουν τα προβλήματα και που θα στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά κάνουν το εντελώς αντίθετο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα «αστοχίας» στη κατεύθυνση της εξεύρεσης ορθής λύσης των προβλημάτων αποτελεί, η προτεινόμενη ως λύση μεταστέγαση του προσωπικού των δυο σημαντικών υπηρεσιών για τη λειτουργία του νοσοκομείου, της Τεχνικής και Διοικητικής, συμπεριλαμβανομένης και της αποθήκης υγειονομικού υλικού (70 περίπου ατόμων) που επλήγησαν από την φωτιά, σε «οικίσκους» τύπου κοντέινερ. Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι έχουν να κάνουν με ένα ευαίσθητο και ιδιαίτερο χώρο, ένα νοσοκομείο, καθώς και ότι οι λύσεις τύπου «κλωβοστοιχίας» και «εργασιακής γαλέρας», με εργαζομένους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο μέσα σε «οικίσκους» τύπου «κοντέινερ», όχι μόνο δεν αποτελούν λύση αλλά εγκυμονούν και κίνδυνους υγιεινής και ασφάλειας. Δεδομένων δε των προβλημάτων– δυσκολιών που επέφερε η πυρκαγιά στη λειτουργία της Τεχνικής και της Διοικητικής υπηρεσίας και της αποθήκης υγειονομικού υλικού, εγείρονται σημαντικά ερωτήματα όσον αφορά την ύπαρξη και την διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου καθώς επίσης αντίστοιχα ερωτήματα εγείρονται για την επάρκεια, την ομαλή και ασφαλή τροφοδοσία υγειονομικού υλικού στα τμήματα.

Ο τομέας υγείας της ΝΔ αγωνιζόμενος πάντα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης στηρίζει όλους όσους επηρεάστηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά και καλεί την πολιτεία και τους αρμοδίους της σε άμεση εξεύρεση ορθών λύσεων, που θα διασφαλίζουν την ασφαλή, εύρυθμη, αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του Βενιζελείου νοσοκομείου, ενός νοσοκομείου με μεγάλη προσφορά, οι υπηρεσίες του οποίου είναι σημαντικές και πολύτιμες για τον τόπο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση