HomeΚΡΗΤΗΑναβαθμίζονται παραλίες στον Πλατανιά για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ

Αναβαθμίζονται παραλίες στον Πλατανιά για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αναβάθμιση των υποδομών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) σε τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου, προχωράει ο Δήμος Πλατανιά μετά την απόφαση ένταξης (ΑΔΑ: ΩΩΣ9465ΧΙ8-ΣΚΧ) της σχετικής πρότασης στο ΕΣΠΑ – και πιο συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ) – που υπέγραψε σήμερα 1 Οκτωβρίου 2018 η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενία Φωτονιάτα.

Το έργο – το οποίο είχε εγκριθεί με την υπ. αρ. 3/2018 απόφαση του ΔΣ Πλατανιά και το οποίο έχει π/υ 177.258,00 ευρώ (με ΦΠΑ) – περιλαμβάνει τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Πλατανιά, για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.

Ειδικότερα, οι τρεις από τις προτεινόμενες θέσεις βρίσκονται στην Δ.Ε. Πλατανιά και συγκεκριμένα η μία στην ακτή Μάλεμε , η δεύτερη στην ακτή Πύργου Ψηλονέρου και η τρίτη στην ακτή Πλατανιά . Η τέταρτη προτεινόμενη θέση βρίσκεται στην ακτή Κολυμβαρίου της Δ.Ε. Κολυμβαρίου. Κάθε μία από τις προτεινόμενες θέσεις θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ, αποδυτήρια – ντουζ, χώρους σκίασης, WC για ΑμεΑ στο πλαίσιο της δωρεάν παραχώρησης για χρήση αυτών από τις παρακείμενες επιχειρήσεις, διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών που να διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα, ενημερωτικές πινακίδες –σήμανση. Οι προαναφερόμενες σχεδιαζόμενες υποδομές θα διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μην συναντά εμπόδια που σχετίζονται με τη διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Η χρήση της υποδομής θα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τα άτομα ΑΜΕΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός δαπάνης διαμορφώσεων και προμηθειών για την προσβασιμότητα των τεσσάρων παραλιών θέσεων ανέρχεται σε 177.258,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση