HomeHL-GreeceΒρέθηκε ζωντανός ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια

Βρέθηκε ζωντανός ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια

Τον εντόπισαν εξαντλημένο οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στην αγωνία για την τύχη του 27χρονου αγνοούμενου στην Εύβοια από τον καταστροφικό κυκλώνα «Ζορμπάς», καθώς βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ζωντανός.

Ο νεαρός, που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκε όρθιος, εξαντλημένος, απο πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ, παραπλεύρως του ποταμού μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου.

Ο νεαρός εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο δίπλα από ποταμό, μεταξύ του Προκοπίου και του Μαντουδίου, έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής και διακομίζεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Η πρώτη φωτογραφία του 27χρονου μετά τον εντοπισμό του:

agnooumenos

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, επιβεβαίωσε νωρίτερα στο ΘΕΜΑ 104,6  ότι ο άντρας βρέθηκε ζωντανός.

Ο κυκλώνας Ζορμπάς, σάρωσε την Εύβοια, τη Μαγνησία και τις Κυκλάδες με την κακοκαιρία να φέρνει ασυνήθιστες για την εποχή βροχές και καταστροφές, με 3 ανθρώπους να αγνοούνται, πλέον.

Συγκεκριμένα στο Μαντούδι αγνοείται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.«Χτες το βράδυ γύρω στις 21.30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χτες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ. Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου, δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας», αναφέρει ο γαμπρός του ζευγαριού.

Από την άλλη συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Κυριακής στον Αλμυρό Μαγνησίας, για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μαζί με τον βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν. Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. Με το πρώτο φως της Κυριακής, δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό. Σύμφωνα με δηλώσεις του πυράρχου Πόζογλου στο e-Volos.gr, στην περιοχή επικρατεί βροχόπτωση και ομίχλη, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους, ωστόσο συνεχίζουν “χτενίζοντας” μαντριά και κάθε σπιθαμή γης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση