Έχοντας για μία ακόμη φορά στο πλευρό τους τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, οι τρεις κάτοικοι της πόλης που κατηγορούνται για την κινητοποίηση που είχε διοργανωθεί τον Απρίλιο του 2013 στο Νοσοκομείο της περιοχής αναμένεται να βρεθούν ξανά στις δικαστικές αίθουσες.

Η δίκη τους επρόκειτο να διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ωστόσο είχε αναβληθεί και η νέα δικάσιμος είχε οριστεί για σήμερα 1η Οκτωβρίου. Οι τρεις Γεραπετρίτες που πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχαν συμμετάσχει σε μια από τις δυναμικότερες κινητοποιήσεις των κατοίκων για τις δραματικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Η κινητοποίηση είχε διαρκέσει από την 1η έως και τις 4 Απριλίου 2013 και σε βάρος των διαδηλωτών είχε ασκηθεί δίωξη μετά από τη σχετική καταγγελία που είχε κάνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι διαδηλωτές κατηγορούνται ότι το χρονικό διάστημα της εν λόγω κινητοποίησης βρίσκονταν στην είσοδο του νοσοκομείου και απέτρεπαν τους ασθενείς να καταβάλλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ που είχε επιβληθεί από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση