HomeHL-WorldΠέντε τραυματίες από τον ισχυρό τυφώνα Τράμι στην Ιαπωνία

Πέντε τραυματίες από τον ισχυρό τυφώνα Τράμι στην Ιαπωνία

Περίπου 600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να πάνε σε καταφύγια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ισχυρός τυφώνας Τράμι προκάλεσε σήμερα τραυματισμούς κατά το πέρασμά του από το νησί Οκινάουα, της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, ενώ αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα και ζημιές καθώς θα συνεχίζει την πορεία του στο αρχιπέλαγος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έγινε γνωστό από τις ιαπωνικές αρχές.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Οκινάουα.

Την ίδια ώρα περίπου 600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να πάνε σε καταφύγια, ενώ περισσότερα από 121.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Τράμι, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 216 χιλιομέτρων την ώρα, αναμένεται να φτάσει στην μεγαλύτερη νήσο της Ιαπωνίας Χονσού νωρίς αύριο Κυριακή το πρωί και να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές ως τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σπασμένα κλαδιά που έχουν φράξει μια οδική αρτηρία της πόλης Νάχα, όπως και μεγάλα κύματα να σπάνε στους κυματοθραύστες και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Ο Τράμι, ο 24ος τυφώνας της χρονιάς στην Ασία, θα κατευθυνθεί μετά την Οκινάουα προς τη νήσο Κιούσου και μετά την Χονσού, από το νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας προς το βορειοανατολικό.

Ένας από τους προηγούμενους τυφώνες που είχαν πλήξει την Ιαπωνία, ο 21ος της χρονιάς στην περιοχή ονόματι Τζέμπι, είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 10 ανθρώπων στις αρχές του Σεπτεμβρίου στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους και είχε προκαλέσει επίσης διάφορες υλικές ζημιές, όπως και την παράλυση του αεροδρομίου της Οζάκα Κανσάι, το οποίο έχει οικοδομηθεί σε ένα τεχνητό νησί στη θάλασσα.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση