HomeΚΡΗΤΗΒράβευση του Καθηγητή Αντώνη Κ. Καλοκαιρινού από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)

Βράβευση του Καθηγητή Αντώνη Κ. Καλοκαιρινού από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε στο ΜΑΙΧ βράβευση του διακεκριμένου Καθηγητή Αντώνη Κ. Καλοκαιρινού για την πολύχρονη προσφορά του στην επιστήμη, μέσα από τα πρωτοποριακά και καινοτόμα επιτεύγματά του στον τομέα των τροφίμων, και για τη μακρόχρονη συνεργασία του με το ΜΑΙΧ.

Ο Αντώνης Κ. Καλοκαιρινός είναι Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πρόεδρος της εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας και μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και μονογραφιών δημοσιευμένων από διεθνείς εκδοτικούς οίκους, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ή διοργανώσει πολλά διεθνή συνέδρια.

Στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας στον οποίο ειδικεύεται, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και εφαρμογή κινητικών μεθόδων ανάλυσης, αυτοματοποιημένων αναλυτικών τεχνικών και την επικύρωση μεθόδων για την αξιόπιστη μέτρηση παραμέτρων ποιότητας.

Ενδεικτικά αναφέρεται η έρευνα του όσον αφορά τη δημιουργία νέων μεθόδων, με βάση τη χημειοφωταύγεια, προσδιορισμού αριθμού υπεροξειδίων σε ελαιόλαδο, μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης σε κρασί, λάδι, ρόδι και άλλα τρόφιμα.

Από το 1998, ο Αντώνης Κ. Καλοκαιρινός συνεργάζεται με το ΜΑΙΧ. Ως επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα «Ποιότητας Τροφίμων και Χημείας Φυσικών Προϊόντων» του ΜΑΙΧ, έχει επιβλέψει πλήθος μεταπτυχιακών διατριβών σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή της Αναλυτικής Χημείας στον έλεγχο και τη διασφάλιση της ποιότητας φυσικών προϊόντων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση