HomeΕΛΛΑΔΑΡήγας: Ο στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει σε περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία

Ρήγας: Ο στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει σε περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία

Τι είπε για το προσφυγικό ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την ετοιμότητα του στρατού να συνδράμει  με την αναγκαία βοήθεια στις περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία, μίλησε ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Ο κ.Ρήγας εξήγησε «Στο Κόκκινο» πως οι ένοπλες δυνάμεις πέρα από την προστασία της χώρας, και την ειρηνική τους στόχευση που είναι πρωταρχικός τους στόχος στηρίζουν και το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Ρήγας μεταξύ άλλων εξήγησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις, όπως έχει διαπιστώσει κατά τον ένα μήνα των νέων καθηκόντων του, «έχουν προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο ενδεχομένως δεν γίνεται αντιληπτό ευρέως, αλλά γνωστό αλλά στις τοπικές κοινωνίες είναι πάρα πολύ γνωστό».

Για την έρευνα της OLAF για να κονδύλια για το προσφυγικό ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι δεν έχει απορροφηθεί το σύνολο των χρημάτων ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ καθώς η συνολική του διάρκεια είναι μέχρι το 2021.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Ρήγας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα καθώς είναι πολλοί αυστηροί οι όροι απορρόφησης αυτών των ποσών, σημείωσε ότι σωστά η OLAF κάνει τη διερεύνηση, και πως η Νέα Δημοκρατία απλά διαδίδει fake news.

Για τις κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση περί παροχών σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά και για τους ένστολους, το Υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει τους όρους με τους οποίους αυτά θα δοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Για τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν κατά της διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σημείωσε ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει βελτίωση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα προς όφελος και των δύο λαών. «Και είμαστε μονίμως επίμονοι σε αυτήν τη στάση» εξήγησε ο κ. Ρήγας. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά λογική η οποία ενέχει εθνικιστική αντίληψη και κυρίως οδηγεί τα πράγματα μια τέτοια οπτική σε επιδείνωση των σχέσεων».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση