HomeΚΡΗΤΗΤο 30% των έργων ύδρευσης – αποχέτευσης στη Χρυσοπηγή έχει ολοκληρωθεί

Το 30% των έργων ύδρευσης – αποχέτευσης στη Χρυσοπηγή έχει ολοκληρωθεί

Αυτοψία στο εργοτάξιο από τον Ν. Ηγουμενίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προγραμματισμένη αυτοψία στα έργα της Χρυσοπηγής πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα και, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ρασούλη, ενημερώθηκε για την μέχρι σήμερα πορεία των εργασιών. Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Ανδρέας Σουλτάτος και ο εργοταξιάρχης Μανώλης Μπενετάκης, καθώς και οι επιβλέποντες πολιτικοί μηχανικοί της ΔΕΥΑΗ  Πόπη Τζαβλάκη και Κώστας Μπαχλιτζανάκης, ενημέρωσαν από την πλευρά τους για το έργο και τις τεχνικές του ιδιαιτερότητες, και επεσήμαναν στο βουλευτή ότι το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί το 30% των εργασιών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι από τις σημερινές εργασίες έχουν ήδη στη συγκεκριμένη περιοχή αρχίσει να μειώνονται οι διαρροές και απώλειες του νερού, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων σε μια περιοχή του Ηρακλείου όπου το έργο της ύδρευσης είναι επιβεβλημένο.

Σημειώνεται επίσης ότι τα αρχικά έγγραφα των υπηρεσιών της ΔΕΥΑ  – βάσει των οποίων ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε άμεσα τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας – είχαν επισημάνει ότι «ειδικά στην περιοχή της Χρυσοπηγής τα δίκτυα ύδρευσης είναι πολύ παλιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα διαρροών», ενώ σχετικά με τις ιδιαιτερότητες είχε επίσης αρχικά επισημανθεί ότι «η στενότητα των δρόμων σε συνδυασμό με την κατάσταση των υφιστάμενων δικτύων, επιβάλει την ταυτόχρονη κατασκευή όλων των δικτύων ύδρευσης, ακαθάρτων και ομβρίων».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι:

«Μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, το έργο στη Χρυσοπηγή εκτελείται με κανονικούς ρυθμούς και ήδη το 30% έχει ήδη ολοκληρωθεί, με αισθητή τη μείωση των απωλειών νερού. Είναι ένα χειροπιαστό δείγμα γραφής για όσα πρέπει να ακολουθήσουμε και για τα υπόλοιπα έργα που αφορούν στην επέκταση και αντικατάσταση των δικτύων του Ηρακλείου και για τα οποία σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία βρίσκονται στη διάθεση της δημοτικής επιχείρησης. Το έργο της Χρυσοπηγής σήμερα δείχνει το δρόμο».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση