HomeΚΡΗΤΗΠροβολή της Κρήτης σε διεθνή έκθεση το Παρίσι

Προβολή της Κρήτης σε διεθνή έκθεση το Παρίσι

IFTM Top Resa

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής 2018 συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM Top Resa από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 201,8 ως μια από τους 18 συνεκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Η συγκεκριμένη διεθνής έκθεση αποτελεί, τα τελευταία 40 χρόνια, την κορυφαία διοργάνωση για την ταξιδιωτική βιομηχανία στη Γαλλία, προσελκύοντας περισσότερους από 32.000 επαγγελματίες του τουρισμού. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης των εκθετών με κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες, Hosted Buyers και διαμορφωτές της κοινής γνώμης (opinion leaders).

Στην έκθεση την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπούν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης και αντιπροσωπεία υπηρεσιακών στελεχών.

parisi-1

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά η οποία συνομίλησε με την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας. Η Υπουργός συμμετείχε στην οινογευσία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του περιπτέρου και αναφέρθηκε στην αύξηση των αφίξεων το 2018 και στο ότι η Κρήτη αποτελεί τον πρώτο αγαπημένο προορισμό των Γάλλων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ τα μηνύματα για το 2019 είναι θετικά και του χρόνου περιμένουμε αύξηση 1 με 2%. Στην αύξηση αυτή θα συμβάλει η απευθείας πτήση Παρίσι –Ηράκλειο-Παρίσι / Παρίσι – Χανιά-Παρίσι, ενώ σίγουρα θα βοηθούσε περισσότερο αν υπήρχε σύνδεση και με το αεροδρόμιο της Σητείας.

Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία καθώς υπήρχε αυξημένη επισκεψιμότητα. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι οι οποίοι πήραν πληροφοριακό υλικό και δοκίμασαν τοπικά προϊόντα του νησιού.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση της τουριστικής βιομηχανίας προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, δίνοντας έμφαση στο θεματικό τουρισμό που προσφέρει η Κρήτη όλο τον χρόνο. Η πολιτισμική κληρονομιά, η απαράμιλλη ομορφιά του νησιού και η γεωγραφική ποικιλομορφία, από τη γραφική ενδοχώρα μέχρι την ακτογραμμή του, ενισχύουν την εικόνα της Κρήτης ως τουριστικός προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση