HomeΚΡΗΤΗΤα προβλήματα του ακτινολογικού του ΠΑΓΝΗ στην… Βουλή

Τα προβλήματα του ακτινολογικού του ΠΑΓΝΗ στην… Βουλή

Με ερώτηση Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας, επανέρχεται ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία και του ακτινολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με προηγούμενες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, σας έχω ζητήσει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία τμημάτων του ΠΑΓΝΗ, που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, δεδομένων μάλιστα των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών του.

Σήμερα, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, εκτός από τις γενικές ελλείψεις που σας έχω ήδη αναφέρει (υποστελέχωση παιδοψυχιατρικής και ψυχιατρικού τομέα, ελλείψεις εργαζομένων στην καθαριότητα κλπ), χωρίς προσωπικό έχει μείνει και ο ακτινολογικός τομέας, ο οποίος καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει χιλιάδες περιστατικά.

Συγκεκριμένα, έχει πολύ λιγότερους εργαζομένους από τις πραγματικές ανάγκες, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες (σημειώνεται ότι εκκρεμεί να δοθούν πάνω από 600 ημέρες άδειας και ρεπό του 2017!) ενώ το προσεχές διάστημα το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος θα μειωθεί καθώς επίκεινται αποχωρήσεις εργαζομένων.

Επιπλέον, το τμήμα λειτουργεί σε κυκλικό ωράριο, ελλείψει τεχνολόγου και τα παλιά μηχανήματα στο ακτινολογικό των ΤΕΠ εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων.

Μάλιστα, για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει τα προβλήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Επειδή, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και

επειδή τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενώ τίθενται σαφώς και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα και του ακτινολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ;

Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;  

Διαφήμιση
Διαφήμιση