HomeΚΡΗΤΗΖητούν παράταση για τις προθεσμίες τακτοποίησης αυθαιρέτων

Ζητούν παράταση για τις προθεσμίες τακτοποίησης αυθαιρέτων

Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο Β. Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της παράτασης για την τακτοποίηση στον ν.4495/17 που ζητούν οι οικιστές του νομού Ηρακλείου, με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ο ν.4495/2017 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» μεταξύ άλλων προβλέπει και την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών.
Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 102, « Μειώσεις και επιβαρύνσεις ενιαίου ειδικού προστίμου και καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής», για τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάγονται στις διατάξεις για την αναστολή επιβολής κυρώσεων του άρθρου 97 του ν.4495/17, η αίτηση υπαγωγής μαζί µε τα συνοδευτικά της στοιχεία και δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα μέχρι τις 8.11.2019.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να παραταθεί η ανωτέρω προθεσμία υπαγωγής.
Επιπλέον, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται σύμφωνα µε το Παράρτημα Α΄, και μειώνεται όπου ειδικώς ορίζεται.
Το πρόστιμο μειώνεται κατά 20% αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος έως τις 9.10.2018, σύμφωνα με την απάντηση που μου δώσατε στην υπ’ αριθμ. 4689/26-03-18 σχετική ερώτηση μου.
Επειδή και παρά τη παράταση που είχε δοθεί στη πρόβλεψη του αρχικού νόμου, εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακίνητων στην πόλη του Ηρακλείου, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στη νομική εμπλοκή των εξ’ αδιαιρέτων ακινήτων.
Επειδή είναι άδικο για τους παραπάνω να μην τύχουν της ευεργετικής μείωσης που προβλέπει ο νόμος και
επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο σύλλογος οικιστών νομού Ηρακλείου ζητά την εύλογη παράταση του νόμου τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμη.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να δοθεί εύλογη παράταση, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμη, πέραν της 09-10-2018 και να μπορέσουν όλοι όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή;

Διαφήμιση
Διαφήμιση