HomeΚΡΗΤΗΜ.Κεφαλογιάννης: «Να αξιοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης»

Μ.Κεφαλογιάννης: «Να αξιοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης»

Με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και την ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών μέσω και της αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο επιτελεί σημαντικότατο εκπαιδευτικό έργο και έχει ερευνητικό ρόλο από την ίδρυσή του το 1973 έως σήμερα. Σε αρκετές διεθνείς αξιολογήσεις καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και είναι μεταξύ των 200 καλύτερων στην Ευρώπη.

Η επιστημονική καταξίωση φαίνεται από τους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν κάθε χρόνο σε αυτό. Τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα καθώς μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε υποδομές και απείλησε ζωές φοιτητών και προσωπικού χωρίς ευτυχώς θύματα. Από την φωτιά καταστράφηκε ένα μέρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου ενώ και οι φοιτητικές εστίες του Ιδρύματος που φιλοξενούν φοιτητές έχουν υποστεί ζημιές.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Ποιες δυνατότητες και ποια κονδύλια της Ε.Ε. μπορούν να αξιοποιήσουν οι Πρυτανικές Αρχές και το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας που είναι υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων για την αποκατάσταση των ζημιών;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση