HomeΚΡΗΤΗ«ΌΧΙ» στο χαράτσι των 5 ευρώ στο Λίντο- Τι λένε οι γονείς

«ΌΧΙ» στο χαράτσι των 5 ευρώ στο Λίντο- Τι λένε οι γονείς

Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνούνται να καταβάλλουν το χαράτσι των 5 ευρώ στο ΕΑΚΗ τα μέλη του Σύλλόγου Γονέων και κηδεμόνων των αθλούμενων και των αθλητών του κολυμβητηρίου «Λίντο» στο Ηράκλειο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Γενική τους Συνέλευση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τα μέλη του συλλόγου μας σήμερα ενημερώθηκαν για την απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚΗ (ΑΔΑ:Ψ17Π469ΗΓΞ-Χ2Χ/16.08.2018) που αφορά τη λειτουργία του κολυμβητηρίου τη νέα κολυμβητική σεζόν 2018-19.
Η διοίκηση του ΕΑΚΗ ζητάει 5 ευρώ ανά αθλητή για ατομική χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου μηνιαίως με την προϋπόθεση να αφαιρεθούν από το ποσό που καταβάλουμε ως συνδρομή προς τα σωματεία, κάτι που όμως δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα εφαρμοστεί στη πράξη. Γνωρίζουμε ότι τα σωματεία έχουν ήδη απαντήσει στη διοίκηση (επιστολή 05/09/18) ότι αδυνατούν να προχωρήσουν σε μείωση των συνδρομών τους, εξηγώντας ότι πληρώνουν ενοίκια για τη χρήση διαδρομών, τη μικρή πισίνα, τον αποθηκευτικό χώρο τους και τη χρησιμοποίηση παπλώματος. Καλούμαστε λοιπόν οι γονείς, βάση της απόφασης του ΕΑΚΗ, να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Λίντο είναι Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και χρηματοδοτείται από το κράτος για τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του. Τα μέλη του συλλόγου , ως φορολογούμενοι πολίτες, δικαιούνται να κάνουν χρήση του χώρου καθότι πληρώνουμε και τις μηνιαίες συνδρομές στα σωματεία. Κρίνουμε λοιπόν αδιανόητο να καλούμαστε να πληρώσουμε εις διπλούν με την επιπλέον οικονομική απαίτηση της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚΗ.

Τα τεράστια έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι αποτέλεσμα της κακής διοίκησης όλων των επιτροπών διοικήσεως που ανέλαβαν μέχρι και σήμερα,οι οποίες χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό δεν μπόρεσαν να εκσυγχρονίσουν ενεργειακά το μοναδικό ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο στη πόλη μας ώστε να μειώσουν τα έξοδα λειτουργίας του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση