HomeHL-GuideΔιάλεξη Αντιγόνης Παπαδοπούλου με θέμα «Το ιδεολογικό υπόβαθρο της μετεξέλιξης της κυπριακής οικογένειας (1974- 2009) από τη σκοπιά τριών γενεών γυναικών»

Διάλεξη Αντιγόνης Παπαδοπούλου με θέμα «Το ιδεολογικό υπόβαθρο της μετεξέλιξης της κυπριακής οικογένειας (1974- 2009) από τη σκοπιά τριών γενεών γυναικών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την τέως ευρωβουλευτή Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου εγκαινιάζεται ο 3ος Κύκλος της Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), τον οποίο το ΑΠΚΥ συνδιοργανώνει, για 3ο συναπτό έτος, με το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος.

Η ομιλία με θέμα «Το ιδεολογικό υπόβαθρο της μετεξέλιξης της κυπριακής οικογένειας (1974- 2009) από τη σκοπιά τριών γενεών γυναικών» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 στις 18:30 στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα).

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου θα αναφερθεί στις σημαντικές αλλαγές του θεσμού της οικογένειας, ως απότοκο αφενός του μετασχηματισμού της αγροτικής οικογένειας στη βιομηχανική και μεταβιομηχανική περίοδο και αφετέρου των πιέσεων και προκλήσεων που δέχεται στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει μέσα από τη διερεύνηση απόψεων και βιωματικών εμπειριών τριών γενεών γυναικών τους εσωτερικούς παράγοντες και ιδιαιτερότητες που επηρέασαν την κυπριακή οικογένεια, συνδέοντας τον θεωρητικό προβληματισμό με τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις.

Η Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου σπούδασε Χημεία στα Πανεπιστήμια Russell Sage College (H.Π.Α.) και Lancaster (Ηνωμένο Βασίλειο) με υποτροφίες και κατέχει μεταπτυχιακά διπλώματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΙΜ) και στις Ανθρωπιστικές Σπουδές (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Διετέλεσε Διευθυντής Ελέγχου Ποιότητας στον ιδιωτικό τομέα. Δραστηριοποιήθηκε στα κοινά ως Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, Δήμαρχος Μόρφου, Βουλευτής Λευκωσίας, Μέλος της Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της  Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος, ιδρυτικό μέλος ή/και Πρόεδρος πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και κοινωνικών συλλόγων. Συνέγραψε τα βιβλία: «Μπροστά στο συρματόπλεγμα του Αττίλα», «Γυναίκα, το άλλο μισό του ουρανού» και «Η Μετεξέλιξη της Κυπριακής Οικογένειας» και έχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και πλειάδα συμμετοχών σε ομαδικές εκθέσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση