Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, υπηρεσιών και πολιτικών παραγόντων.

Στην έναρξη της ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους εθελοντές για την προσφορά και την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως την επόμενη μέρα απαιτείται λύση στο θέμα της στέγασης των φοιτητών. Μάλιστα επεσήμανε την πρόθεση της Περιφέρειας να συνδράμει στην μελέτη για την οριστική λύση στο πρόβλημα.

Νωρίτερα ο κ. Γαβρόγλου συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις παλαιές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού, όπου και εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Γαβρόγλου, αμέσως μετά την άφιξή του το μεσημέρι στο Ηράκλειο ήταν το Γυμναστήριο της Πανεπιστημιούπολης των Βουτών όπου φιλοξενήθηκαν προσωρινά οι περίπου 30 φοιτητές που βρίσκονταν στη φοιτητική εστία το πρωί της Κυριακής, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως άμεσα οι 69 φοιτητές του ιδρύματος οι οποίοι και έμεναν στην εστία θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες του Ηρακλείου με το κόστος της διαμονής να βαρύνει το Υπουργείο Παιδείας, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της φοιτητικής στέγης, αλλά και της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο κτίριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση