HomeHL-9Θέσεις εργασίας για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ στα Χανιά

Θέσεις εργασίας για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ στα Χανιά

Στο δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ και ιδιωτικές επιχειρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεκινάει με μεγάλη επιτυχία στο νομό Χανίων το πρόγραμμα Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., με την  ανταπόκριση των εργοδοτών τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού τομέα στην πρόσκληση για προσφορά θέσεων να  είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι κατά 100 περίπου θέσεις.

Η συντονισμένη προσπάθεια του Γραφείου Υποστήριξης Μαθητείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Λ. του νομού για την ενημέρωση των εργοδοτών σχετικά με το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.», που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά από τον Δημόσιο  Τομέα 156 θέσεων (Διάγραμμα 1) σε διάφορες υπηρεσίες (ΟΤΑ, ΔΕΗ, ΕΡΤ, Νοσοκομεία, Ναύσταθμος κλπ) και 75 θέσεων (διάγραμμα 2) από τον Ιδιωτικό τομέα.

diagramma1

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, ο νομός Χανίων κατέγραψε πανελλαδική πρωτιά στις θέσεις που πρόσφερε ο ιδιωτικός τομέας ενώ ως προς τις θέσεις του προσέφερε ο Δημόσιος τομέας, είναι οι περισσότερες στην Ελλάδα μετά  την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Έτσι, μέσω του προγράμματος Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., θα δοθεί η ευκαιρία σε απόφοιτους 15 διαφορετικών ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. (Πίνακας 1), να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην ειδικότητα που σπούδασαν και να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους σε επίπεδο 5 (αντίστοιχο των ΙΕΚ). Κατά τη διάρκεια των 9 μηνών που διαρκεί το πρόγραμμα οι μαθητευόμενοι εκπαιδεύονται σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υπό την εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού, ασφάλιση και ωράριο εργασίας 28 ώρες/εβδομάδα (4 ημέρες Χ 7 ώρες) ενώ την πέμπτη μέρα  λαμβάνουν συμπληρωματική εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο (4 ημέρες στην εργασία και 1 ημέρα στο σχολείο). Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, εκτός από την προϋπηρεσία που θα αποκτήσουν στην ειδικότητα τους, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης για απόκτηση  πτυχίου επιπέδου 5 (αντίστοιχο των ΙΕΚ).

diagramma2

Οι αιτήσεις των αποφοίτων θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Πληροφορίες στα ΕΠΑ.Λ. και στη ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ – Γραφείο Υποστήριξης Μαθητείας ΕΠΑΛ Ν. Χανίων. Τηλ.: 2821047131.

epal-xania-pinakas

Διαφήμιση
Διαφήμιση