HomeΚΡΗΤΗΕπιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν 63 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

63 άτομα επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, σε διάστημα μίας εβδομάδας, από τα αεροδρόμια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν από αστυνομικούς 40 άνδρες και 21 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 53 ετών και δύο ανήλικοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Σε έλεγχο των αστυνομικών του Αερολιμένα Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας, οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Πορτογαλίας, Ιράκ, Λεττονίας, Σουηδίας, Αλβανίας, Αργεντινής, Ερυθραίας Πακιστάν, Σλοβακίας, Τσεχίας και Αυστρίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία και Ολλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα συνελήφθησαν και 3 άτομα ένας 44χρονος και δύο 36χρονοι για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα.

Μάλιστα ο 44χρονος με τον 36χρονο συνοδεύοντας έναν 23χρονο, επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ινδίας προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο του από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.

Σε άλλη μια περίπτωση, ο 36χρονος συνοδεύοντας την 28χρονη με το ανήλικο τέκνο της, παρουσιάζοντας τους ως οικογένεια του, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γερμανίας. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 36χρονος προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην 28χρονη με σκοπό να αναχωρήσουν από τη χώρα για Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση