HomeΚΡΗΤΗΕργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους

Εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους

Συγκινητική η παρουσία τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κινητοποίησε τον Κρατικό μηχανισμό, ο οποίος λειτούργησε τάχιστα.

Εκτός απο τους εμπλεκόμενους φορείς στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και οι Εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήταν στις θέσεις τους.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου,  όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εφημέρευε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.Λόγω της αποπνικτικής κατάστασης και λόγω ασφαλείας, κρίθηκε αναγκαία η λειτουργία του ΠαΓΝΗ.

Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ συγχαίρουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση στα καθήκοντα τους.

«H έκφραση αλληλεγγύης των μαχόμενων υγειονομικών και των δύο δημόσιων νοσοκομείων του Ηρακλείου επιβεβαιώθηκε και πάλι. Η παρουσία τους ήταν συγκινητική. Στο άκουσμα της πυρκαγιάς, με συναίσθηση του κίνδυνου που υπήρχε για επέκταση, οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους για τη συνέχιση της εφημερίας (με διπλοβάρδιες, περικοπές ρεπό, ακυρώσεις κανονικών αδειών). Αξίζει σε όλους τους ένα μεγάλο μπράβο.
Η πυρκαγιά σε κοντινή απόσταση από το Βενιζέλειο και η ανάγκη για κάλυψη της εφημερίας από το ΠαΓΝΗ αναδεικνύει την απαίτηση ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης και ταυτόχρονα κτυπάει το καμπανάκι στους ιθύνοντες ότι σε ένα πιο δύσκολο συμβάν η αντιμετώπιση του από υγειονομική κάλυψη θα είναι ακόμα πιο δύσκολη παίρνοντας υπόψη την υποστελέχωση που οδηγεί όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες να εργάζονται με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στηρίζεται στο φιλότιμο και στην αυτοθυσία όλων των εργαζομένων.

Το χθεσινό συμβάν αποδεικνύει ότι η τιτάνια μάχη που δίνουν κάθε μέρα οι μαχόμενοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία και συνολικά σε όλους τους χώρους υγείας δεν περιορίζεται στα στενά όρια μιας βάρδιας. Πρέπει το κράτος να διασφαλίζει σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ.

Άμεσα απαιτείται:
• να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ώστε οι εργαζόμενοι του Βενιζελείου και γενικότερα της περιοχής να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά.
• να εκτιμηθεί τυχόν περιβαλλοντική ζημιά από την πυρκαγιά.
• να λυθεί μόνιμα και δωρεάν το πρόβλημα της σίτισης και της στέγασης των φοιτητών.
• Να διατεθεί άμεσα έκτακτο κονδύλι στους φοιτητές για την αποκατάσταση των οικοσκευών και των προσωπικών ειδών τους τα οποία έχουν είτε υποστεί φθορές ή έχουν καταστραφεί.
• Να αποκατασταθεί η λειτουργία του πανεπιστημίου και των υπόλοιπων υπηρεσιών που υπέστησαν ζημιές (διοικητικές του Βενιζελείου, τμημάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας).

Καθώς υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες για τους πυρόπληκτους φοιτητές, καλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τέτοια είδη στο χώρο του σωματείου εργαζομένων του ΠαΓΝΗ μέχρι αύριο, Τρίτη 25/09.

Καλούμε άμεσα τη διοίκηση του ΠαΓΝΗ να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ώστε:

• να διαπλατυνθούν και να απελευθερωθούν δρόμοι εντός και εκτός νοσοκομείου από οχήματα που δυσκολεύουν την πρόσβαση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων.
• να απελευθερωθούν χώροι – διάδρομοι που έχουν μετατραπεί σε αίθουσες αναμονής και αποθηκευτικούς χώρους.
• Να απελευθερωθούν όλοι οι διέξοδοι διαφυγής σε τυχόν έκτακτη ανάγκη. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες σημάνσεις και μονοδρομήσεις.
• Να υπάρχει συστηματικός έλεγχος όλου του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.
• Να ενισχυθούν με τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας όσα τμήματα και υπηρεσίες χρειάζονται.
• Να γίνει έλεγχος για την αντισεισμική προστασία του κτιρίου.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση