HomeHL-SportsΞάνθη ΟΦΗ 3-0

Ξάνθη ΟΦΗ 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρικ Γέντρισεκ η Ξάνθη πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν σήμερα στα «Πηγάδια», επικρατώντας με 3-0 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.
Ο Σλοβάκος επιθετικός έκανε άνω κάτω την άμυνα των κρητικών και χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς, πετυχαίνοντας δύο γκολ (28′ και 40′), ενώ ο Αλεξάντερ Κοβάσεβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 88ο λεπτό.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ράσταβατς μπήκε αποφασισμένη να ελέγξει από την αρχή το ρυθμό του αγώνα και με συνεχή πρέσινγκ προσπάθησε να περιορίσει τα ατού του ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν την άμυνα της κρητικής ομάδας, ψάχνοντας για το γκολ.
Η πίεση αυτή απέδωσε στο 28ο λεπτό, όταν ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε κόρνερ, ο Γέντρισεκ πήδηξε ψηλότερα από όλους στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Σωτηρίου για να γράψει το 1-0.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε στη συνέχεια ν’ αντιδράσει, άφησε χώρους στην άμυνα του και αυτό το «πλήρωσε», καθώς στο 40′ η Ξάνθη διπλασίασε το σκορ και πάλι με το μεγάλο αστέρι, τον Ερικ Γέντρισεκ.

Ο Σλοβάκος επιθετικός βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, πέρασε και τον Σωτηρίου για να πλασάρει σε κενή εστία, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στην επανάληψη η ομάδα της Κρήτης προσπάθησε να μπει πιο δυνατά και να διεκδικήσει κάτι το καλύτερο από τον αγώνα, αλλά η ομάδα της Ξάνθης ήταν προσεκτική και δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς.

Μάλιστα η Ξάνθη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της επανάληψης, στο 48ο, όταν σουτ του αμαρκάριστου Σιλά μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ένα ακόμη γκολ, καθώς ο Κοβάσεβιτς με φοβερή εκτέλεση φάουλ στο 88′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (89′ Μελιόπουλος), Κίκε (61′ Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ (77′ Κάστρο), Καντά, Γέντρισεκ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Κυριακίδης, Παπάζογλου (9′ Κομεσίδης, 46′ Νάστος) Ποτουρίδης, Κοιλιάρας, Κουτσιανικούλης (68′ Νέιρα), Μεγιάδο, Παπαστεριανός, Πλατέλλας, Αραβίδης, Βουό.
Διαφήμιση
Διαφήμιση