Άνδρες του  Ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που προκλήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Λ.Κνωσού.

Έμπειροι Αξιωματικοί που έχουν ήδη αναλάβει την υπόθεση αναζητούν μέσα στα αποκαΐδια ευρήματα που θα τους οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα ειδικό κλιμάκιο του Δημόκριτου θα επισκεφθεί τους χώρους προκειμένου να προχωρήσει σε μετρήσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost στο κτίριο δεν υπήρχε αμίαντος καθώς πριν απο μερικά χρόνια είχε απομακρυνθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο κτίριο βρίσκονταν τα γραφεία για τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστήμιου ενώ τα εκθέματα και η έρευνα του Μουσείου φυσικής Ιστορίας σύμφωνα με τον Κ.Φασουλά δεν υπέστησαν φθορές.

Αυτό που τονίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας, είναι ότι η σημερινή μέρα ήταν δύσκολη για το Ηράκλειο. Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης είπε ότι όταν μπορούμε και θέλουμε τα καταφέρνουμε, ενώ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «όλη αυτή η περιπέτεια που έπληξε όχι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία ξεπεράστηκε, χωρίς κανένα έγκαυμα».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση