HomeHL-9Ευτύχημα που η πυρκαγιά ξέσπασε Κυριακή – Τι θα γινόταν αν ήταν καθημερινή;

Ευτύχημα που η πυρκαγιά ξέσπασε Κυριακή – Τι θα γινόταν αν ήταν καθημερινή;

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στο Ηράκλειο.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη κινήθηκαν τάχιστα και ζητήθηκε γρήγορα η συνδρομή των ελικοπτέρων. Ήξεραν ότι στο χώρο του Πανεπιστημίου υπήρχαν εύφλεκτα υλικά καθώς γνώριζαν πολύ καλά το χώρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ο συνδυασμός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής αλλά και το γεγονός  ότι είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή δεν άφησε περιθώρια για ολιγωρία. Με συντονισμένες κινήσεις, οι έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής κατάφεραν και έθεσαν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.Επί 5 ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν σε παρακείμενα κτίρια.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και σε ότι αφορά την ενημέρωση.Από την πρώτη στιγμή ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας ενώ ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της πρυτανείας προκειμένου να εντοπιστούν και να βγουν σώοι φοιτητές που βρίσκονται σε διπλανά κτίρια.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο σημείο μιλούσαν για θαύμα. Το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής και όχι καθημερινή, είναι ευτύχημα  όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Πέντε σχολεία βρίσκονται γύρω από το πανεπιστήμιο .«Φανταστείτε τι θα γινόταν αν υπήρχαν παιδιά είτε να πηγαίνουν στο σχολείο είτε να έκαναν μάθημα» λένε οι γείτονες.

Οι υπηρεσίες του δήμου και τις περιφέρειας κινήθηκαν γρήγορα.Ήδη αναζητούν λύσεις για την επόμενη μέρα καθώς συνεδριάζει όπως ήδη γράψει το cretapost, το συντονιστικό όργανο.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση